Zunanja evalvacija Višje strokovne šole Academia Maribor NAKVISa

Na Višji strokovni šoli Academia Maribor je 18. in 19. februarja 2021 potekala že tretja redna zunanja evalvacija Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.

Štiričlanska komisija je v dveh dneh na podlagi oddane vloge in dokumentacije šole opravila razgovore s kar 99 sogovorniki: študenti, diplomanti, pedagoškim osebjem, strokovnimi službami, mentorji v podjetjih ter delodajalci.

Preliminarne ugotovitve strokovne komisije so na predstavitvi z vodstvom pokazale številne prednosti ter elemente odličnosti Academie v slovenskem višješolskem prostoru. Neskladij komisija ni ugotovila.

Poročilo bo skupina strokovnjakov pripravila v prihodnjih mesecih in bo tudi javno objavljeno na spletnih straneh Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu. Poročilo bomo delili tudi z vami z objavo na spletni strani šole.

NAKVIS v postopkih zunanjih evalvacij višjih strokovnih šol presoja doseganje standardov kakovosti v skladu z merili na področjih:

  1. delovanja šole,
  2. kadrov,
  3. študentov,
  4. materialnih razmer,
  5. notranjega zagotavljanja in izboljševanja kakovosti ter izvajanja študijskih programov.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.