Ali “tablice” izpodrivajo klasične računalnike?!

Spletna produkcija

Študent: Patricija Bošak


Patricija Bošak je diplomantka programa Medijska produkcija na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala junija 2014.

PDF

Diplomsko delo Patricija Bošak

Danes imamo na voljo različne vrste računalnikov. Izbiramo lahko med namiznim, prenosnim ali tabličnim računalnikom. Raziskava kaže, da se je nakup tabličnih računalnikov v zadnjih dveh letih zelo dvignil. Je zaradi prodora tabličnih računalnikov na trg upadla prodaja klasičnih računalnikov?
Dejstvo je, da klasični računalniki ne bodo izumrli zlahka, saj so tablični računalniki še premalo dodelani. Med najbolj prodajane tablične računalnike so uvrščeni Apple iPad z operacijskim sistemom iOS, kateremu konkurira operacijski sistem Android. Ta sistem zasledimo na različnih tablicah Samsung, TpaD, Asus, Lenovo …

Na tabličnih računalnikih, kot je na primer Hp Envy, pa se zadnje čase pojavlja tudi operacijski sistem Windows 8; kakšno prihodnost ima, bomo lahko ocenili čez čas po prodaji in uporabi, saj trenutno prodaja še ni velika. S tem pa se je začel boj med tablicami z različnimi operacijskimi sistemi, ki postajajo vedno hujša konkurenca klasičnim računalnikom.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Patricija Bošak

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X