Analiza logističnih procesov na primeru podjetja HP Hobby program d.o.o.

Komercialist

Študent: Anders Vili


Anders Vili je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal aprila 2010.

PDF

Diplomsko delo Anders Vili

V tem diplomskem delu smo predstavili svoj pogled na logistiko kot pomemben sestavni del podjetja. V današnjem času prihaja do vse hitrejših tržnih sprememb, katere podjetja občutijo na različnih nivojih. Do sprememb prihaja pri njihovih dobaviteljih, kakor tudi pri kupcih.  Dobavitelji in kupci postajajo vse zahtevnejši, od svojih partnerjev pričakujejo hitrejši odzivni čas, zanesljivost, bolj pregledno poslovanje, kar je mogoče doseči z učinkovito logistiko v samih podjetjih. Vedno bolj prihaja do pomena dobro organizirana logistika v okviru  podjetja, kot tudi uporaba informatike v sami logistiki. Prav iz tega razloga je logistika tema, o kateri je vredno razpravljati in poskusiti najdi nove ideje, ker prihranjen čas in denar, do katerega pridemo v pravilno organizirani logistični celici, lahko uporabimo kot prepotrebno prednost pred konkurenco.

Sama organiziranost logistične funkcije predstavlja tudi močen izziv, saj se mora sama logistika v podjetju neprestano prilagajati nenehnim razmeram na trgu, katere so, zaradi trajajoče tranzicije v naši družbi, še posebej kaotične. Prilagajati se mora transportnim dogodkom, nabavnim in prodajnim gibanjem na tržišču kot tudi političnim situacijam na posameznih delih svojega trga.
Pri tem ne smemo pozabiti, da je ažurnost in sledljivost zalog bistvenega pomena vsake logistične funkcije. Učinkovita organiziranost skladišča in uporaba informacijske tehnologije je predpogoj za potrebno disciplino v krogu nabave, skladiščenja, razvoza blaga kot tudi na koncu za pravočasno zadovoljitev končnih kupcev.

Diplomsko delo smo razdelili na nekaj vsebinskih delov. Na kratko smo predstavili podjetje, da bi se lažje približali temi, ki jo želimo obravnavati. Prav tako smo predstavili logistiko in njene dele. V glavnem delu smo bolj natančno preučili  potek logističnih procesov v podjetju HP Hobby program, ugotovili slabosti, izvedli anketo med odjemalci, analizirali rezultate in predlagali izboljšave.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Anders Vili

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X