ANALIZA POSLOVANJA PODJETJA X d.o.o. V OBDOBJU 2007 – 2008, PRIMERJAVA S SORODNIM PODJETJEM IN PREDLAGANJE UKREPOV

Računovodja

Študent: Anja Murn

Anja Murn je diplomantka programa Računovodja na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2010.

PDF

Diplomsko delo Anja Murn

V svoji diplomski nalogi bom predstavila analizo podjetja X d.o.o. v obdobju 2007 – 2008, ga primerjala s sorodnim podjetjem in predlagala ukrepe. Pri primerjavi s sorodnim podjetjem sem upoštevala, da obe podjetji poslujeta v isti panogi, saj lahko le tako dobim realne podatke obeh podjetij. V diplomski nalogi je podrobno obrazložena analiza poslovanja in vsi kazalniki, ki so v podjetju potrebni, da jih podjetje upošteva. Za analizo med dvema konkurenčnima podjetjema sem se odločila zato, ker je v času recesije potrebno nujno uskladiti vse možnosti, priložnosti ter nevarnosti, ki pretijo na podjetja.
Diplomska naloga zajema računovodske in finančne analize obeh podjetji, ki sem jih pripravila s pomočjo objavljenih izkazov na spletni strani Agencije za javnopravne evidence in storitve. V zadnjem delu diplomske naloge sem se osredotočila na računovodske in finančne kazalnike, katere sem kasneje primerjala med obema podjetjema in obrazložila, katero podjetje na podlagi izračunov, posluje bolje.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Anja Murn

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X