Analiza zadovoljstva zaposlenih v podjetju K-T, d.o.o. ter njihov neposredni vpliv na uspešnost podjetja

Komercialist

Študent: Robert Drevenšek

Robert Drevenšek je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal decembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Robert Drevenšek

Vsak človek ima svojo osebnost, s katero se odzove na zunanje dražljaje. Vsak posameznik se na svojstven način vključuje v skupnost, tako na zasebni kot službeni ravni. Da bi v podjetju iz mase različnih osebnosti dobili najboljše lastnosti, ki bi vodile k skupnemu cilju, je potrebno dobro poznati vsakega posameznika, ter na osnovi analize poiskati skupne lastnosti večine zaposlenih. Da bi zaposleni prispevali čim več, vsak na svojem področju in se svoje vloge v podjetju zavedali na pozitiven način, jih je potrebno venomer spodbujati, motivirati ter izobraževati.

Diplomsko delo sem razdelil na teoretični ter praktični del. V teoretičnem delu sem analiziral dejavnike motivacije zaposlenih ter dejavnike njihovega zadovoljstva na delovnem mestu. V praktičnem delu sem izvedel analizo, da bi ugotovil, kaj je tisto, kar naše zaposlene najbolj motivira, ali so zadovoljni z razmerami, v katerih delajo, ter svojo vlogo v podjetju. Izvedel sem anketo med vsemi zaposlenimi. Na osnovi analize ankete sem potrdil ali ovrgel trditve iz vprašalnika. Iz pridobljenih podatkov lahko sedaj vodstvo lažje obvladuje kritične točke ter na posreden način dviguje produktivnost ter kvaliteto svojih izdelkov ter storitev.

 

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Robert Drevenšek

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X