Celostna grafična podoba: “Čebelarstvo Erik”

271

 

Za mano je nova in poučna izkušnja, ki mi je pustila dosti novega znanja in novih izkušenj. Čebelarstvo Erik se bo trgu predstavljalo na povsem nov in edinstven način. Večina slovenskih čebelarjev se ne odloča za celostno grafično podobo, saj so potrebne tiskovine na voljo v prodajalnah s čebelarsko opremo, kjer so dostope in ugodne za nakup. Slabost pa je, da se čebelarji tako težje ločijo med sabo in ne prispevajo k svoji prepoznavnosti. Čebelarstvo Erik se od sedaj naprej ne bo več soočal s takšnimi težavami.

Kvalitetne izdelke sedaj potrjuje še s svojo celostno grafično podobo. Diplomsko nalogo povezujeta teoretični in praktični del. V teoretičnem delu je zapisana definicija celostne grafične podobe, opisani so njeni elementi, pravila in smernice za izdelavo kakovostne grafične podobe. Temu sledi praktični del, ki je izdelan po navodilih teorije, ki jo skriva v ozadju. Med samim izdelovanjem celostne grafične podobe sem ugotovila, da je pravil za izdelavo precej več, kot je bilo na začetku predvideno z moje strani.

photo-1417689842201-866e0d91e736

Zelo priročno je biti podkovan s teorijo pred začetkom tovrstnega projekta, si na začetku skicirati načrt in stati za svojimi cilji. Zelo pomemben del celostne grafične podobe je seveda priročnik celostne grafične podobe. Kot omenjam v uvodu, da je priročnik pomemben, lahko v zaključku to omembo potrdim, saj si ne predstavljam uporabe celostne grafične podobe brez navodil.

Čebelarstvo ni dobilo samo svoje vizualne podobe, ampak tudi neke vrste osebnost, ki jo bo z svojo rastjo v prihodnosti nadgrajevalo.
Download full insight