EMBALAŽA IN SKLADIŠČENJE V PODJETJU IMPOL FT, D. O. O.

Komercialist

Študent: Goran Krajnc


Goran Krajnc je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal septembra 2011.

PDF

Diplomsko delo Goran Krajnc

Namen mojega diplomskega dela je prikazati pomen in vlogo embalaže pri skladiščenju in transportu zahtevnega tovora − materiala. Za vsako podjetje je namreč velikega pomena preučiti izbor in ustreznost embalaže in pakiranja v skladu s standardi. Prav tako je skladiščenje pomembno področje gospodarjenja v vsaki organizaciji. V vsaki organizaciji so naloge skladišča različne; tako po obsegu kot po svoji vsebini.
V naši organizaciji IMPOL je skladišče namenjeno za skladiščenje materiala le kratek čas, saj v večini primerov gre material od izdelave takoj naprej do kupca. Kupci so vedno zahtevnejši in zahtevajo za svoje plačilo tudi kvaliteten in nepoškodovan material. Vse to nas je v organizaciji pripeljalo do tega, da smo pričeli z izdelavo novosti ravno pri embalaži za zahtevnega kupca. Embalaža sicer vedno pomeni tudi strošek za podjetje, toda strošek škode zaradi nepravilnega pakiranja je lahko dosti večji. Stroški pakiranja morajo na koncu prinesti, tako kot tudi drugi stroški, ekonomsko korist.
Diplomsko delo sem razdelil na dva dela. V prvem teoretičnem delu sem opisal embalažo skozi čas, njene slabosti in skladiščenje, s pomočjo literature različnih avtorjev. Drugi del pa zajema informacijo o embalaži v naši organizaciji, skladiščenju materiala in uvajanju novosti pakiranja in novosti embalaže – oboji.
Živimo v svetu z veliko konkurence in smo morali slediti smernicam in zahtevam kupcev in s tem dobavi in izdelavi kakovostnega materiala.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Goran Krajnc

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X