Katere zdravstvene storitve krije obvezno zdravstveno zavarovanje v celoti in katere delno?

Računovodja

Študent: Tina Ličen

Tina Ličen je diplomantka programa Računovodstvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala februarja 2010.

PDF

Diplomsko delo Tina Ličen

Zdravje je neprecenljiva vrednota. Kadar zbolimo ali se poškodujemo, se poskušamo pozdraviti sami. Če nam to ne uspe, poiščemo zdravniško pomoč. Ne zanima nas, koliko stanejo zdravstvene storitve, ki jih koristimo v času zdravljenja, oziroma v kolikšnih deležih se krijejo iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Težava nastane, če zdravstvenega zavarovanja nimamo urejenega, saj moramo zdravstvene storitve plačati sami, doplačila so pa lahko zelo visoka.

V diplomski nalogi bomo predstavili zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, ki se deli na obvezno in prostovoljno. Na podlagi kronološkega pregleda bomo primerjali obseg pravic zdravstvenih storitev v deležih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja od leta 1993 dalje. Opravili bomo primerjavo med štirimi primeri. Izhajali bomo iz cene storitve, zanima nas pa delež pokritosti med osnovnim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Tina Ličen

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X