Poznavanje ter uporaba posameznega produkcijskega programa temeljito vplivata tako na sam izdelek kot montažerjevo zadovoljstvo pri delu. Danes, v letu 2013 je na razpolago mnogo programskih orodij, zato je iskanje slabosti ali prednosti med konkurenčnimi programi skorajda nemogoče. Izbira posameznega programa je odvisna tudi od družbe, v kateri se produkcija izvaja ter v veliki meri od naročnika, ki določeno delo tudi naroči.
Program Edius Grass Valley smo izbrali kot konkurenčno orodje v nasprotju z mnogimi na slovenskem trgu dosegljivimi orodji pri čemer pa je bilo z delom prikazana ali dokazana trditev, da lahko dosegamo želena montažna dela enako kvalitetno.
Predstavitev posameznih parametrov ali funkcij programa omogoča lažje razumevanje orodja. Projekt montaže zajema neodvisno obravnavane video in avdio parametre na katere pa se je potrebno enakomerno osredotočiti in ne smemo zapostavljati pomembnosti enih ali drugih funkcij. Program Edius Grass Valley v celoti omogoča profesionalno izvedbo vseh vrst žanrov in zvrsti v odvisnosti od znanja montažerja.

Download full insight