Načrt podjetja in preizkus poslovne ideje za ponudbo proge za štirikolesnike

Komercialist

Študent: Jani Goričanec


Jani Završnik je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal decembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Jani Goričanec

V diplomski nalogi predstavljamo raziskavo trga in poslovni načrt za podjetje, ki bo tržilo organiziran poligon za vožnjo s štirikolesniki.
Podjetje bo ponujalo storitve vožnje po poligonu, šolo varne vožnje, servisne storitve, vodene izlete, izposojo in najem vozil ter samega poligona. Diplomska naloga je nadgradnja poslovnega načrta, ki smo ga izdelali kot izpitni izdelek pri predmetu Podjetništvo in ga priredili za potrebe diplomskega dela. Dodan je teoretični del o tem, kaj so podjetništvo, podjetniška ideja in kaj poslovni načrt. Temu sledi raziskovalni del, kjer smo s pomočjo anketnega vprašalnika opravili raziskavo trga o potrebah po naši načrtovani ponudbi.
Ugotavljali smo tudi, kje so naše prednosti, kakšno ciljno skupino dosegamo in kakšne so želje in potrebe naših potencialnih strank. Da bi ugotovili, ali je naša podjetniška ideja tudi poslovna priložnost, smo izdelali poslovni načrt za ustanovitev novega podjetja. Določili smo cilje, strategijo, tržišče, načrt organizacije človeških virov, pogoje poslovanja in kritična tveganja, probleme in protiukrepe. Naredili smo tudi finančni načrt za novonastalo podjetje, ki kaže pričakovano uspešnost in možnost, da je lahko poslovna ideja tudi poslovna priložnost.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Jani Goričanec

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X