Načrt prehoda Turistične kmetije Slanič v turistično kmetijo z nastanitvijo

Komercialist

Študent: Nataša Slanič


Nataša Slanič je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala v mesecu marcu 2011.

PDF

Diplomsko delo Nataša Slanič

Turizem na kmetiji kot dopolnilna dejavnost ima s svojimi potenciali zelo dobro osnovo za razvoj turizma.

Dovolimo si pobeg iz vsakdanjika in se prepustimo objemu narave. Začutimo pristnost slovenskega podeželja in se prepustimo harmoniji sobivanja človeka ter narave. Začutimo prelepo Slovenijo z vsemi čutili – kot kraj, kjer nas bodo postregli z nasmehom in nam ponudili najboljše iz svojih vrtov ter kleti.

V tej diplomski nalogi smo predstavili dodatno dejavnost na kmetiji, s pomočjo katere lahko kmetje izboljšajo svoj življenski standard. Predstavili smo osnovne pogoje, ki so potrebni za turizem na kmetiji.
S pomočjo analize trga smo ugotovili, kakšne so želje in pričakovanja gostov, kaj jim je najbolj pomembno in kaj bi bilo potrebno izboljšati. Na podlagi dobljenih rezultatov ankete smo pripravili poslovni načrt z dodatno ponudbo prenočišč na turistični kmetiji. Naredili smo načrt prehoda turistične kmetije v turistično kmetijo z nastanitvijo.
Ugotovili smo, da je poslovna ideja tudi dobra poslovna priložnost.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Nataša Slanič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X