Načrtovanje notranje opreme enostanovanjske hiše v kraju Lemerje

Gradbeništvo

Študent: Tadej Kuzma


Tadej Kuzma je diplomant programa Gradbeništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal marca 2013.

PDF

Diplomsko delo Tadej Kuzma

Želja vsakega, ki se odloči za opremljanje stanovanja, je, da si ga uredi po svojih pričakovanjih. Nekateri dajo večji poudarek videzu, drugi funkcionalnosti, spet tretji stroškom opremljanja. Vsi pa imajo namen, da bi se počutili čim bolj prijetno. Večina se jih odloča za samostojno opremljanje, nekateri pa imajo željo predhodnega načrtovanja in 3D (tridimenzionalnega) prikaza opreme.
S tem namenom se tudi diplomsko delo navezuje na načrtovanje in 3D izris osnovnih stanovanjskih prostorov, ki jih ima večina ljudi za osnovne potrebe bivanja. V praktičnem delu prikazujem celotni projekt načrtovanje opremljanja prostorov s pomočjo programske opreme ArchiCAD, ki ga v začetku diplomskega dela tudi predstavljam. Ti prostori so dnevna soba, kuhinja, jedilnica, kopalnica, spalnica in hodnik s stopniščem ter fitnes soba. Nahajajo se v prvem nadstropju moje domače hiše. Projekt sem razdelil na posamezne faze, vsako sem podrobno opisal in dodal slikovno gradivo. Časovno trajanje izdelave projekta ponazarjam s terminskim planom. Na koncu projekta pa sem v obliki tabele zapisal še stroške, ki bi nastali z opremljanjem prostorov, ki sem jih izrisal.
Drugi del diplomskega dela je namenjen raziskavi. Z analizo in interpretacijo rezultatov anket sem skušal potrditi zastavljene cilje. Ti cilji so bili povezani s projektom diplomskega dela, in sicer koliko se ljudje poslužujejo tovrstnih izrisov, kateri dejavniki najbolj vplivajo pri izbiri opreme ter koliko so pripravljeni investirati v opremljanje prostorov. V zaključku diplomskega dela sem zapisal, do katerih spoznanj sem prišel.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Tadej Kuzma

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X