OBLIKOVANJE PLAKATA – OD NAVDIHA DO KONČNEGA IZDELKA

Grafično oblikovanje

Študent: Jernej Zajšek


Jernej Zajšek je diplomant programa Multimediji na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal oktobra 2010.

PDF

Diplomsko delo Jernej Zajšek

Živimo v svetu, polnem informacij in obveščanj. Zato se kot grafični oblikovalci plakatov moramo zavedati pomembnosti dobrega in kvalitetnega oblikovanja. Konkurenca je zelo velika, mesto je nasičeno z najrazličnejšimi tiskanimi mediji. Zato moramo kot oblikovalci izstopati, da bomo opazni in prepoznavni. Predvsem, da bo naše delo ljudem všečno, da ga bodo gledali z občudovanjem. Imeti moramo točno določen načrt, kako iz ideje oblikovati dober plakat in ga kasneje tudi pretvoriti v tiskano verzijo.
Seveda pri oblikovanju nastopijo težave, ki so del dobrega oblikovanja. Kako pravijo: »Na slabem se učimo ustvariti nekaj dobrega.« Da bomo dobri oblikovalci, moramo poznati slabe strani oblikovanja, napake, nepravilnosti, pasti. Moramo predvsem videti slabo oblikovanje, ga analizirati. Šele nato lahko dobro oblikujemo, skušamo uiti slabim lastnostim v vseh delih oblikovanja od ideje, načrtovanja, samega oblikovanja, priprave za tisk in tiskanja.
Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela (v mojem primeru lastno oblikovanje).

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Jernej Zajšek

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X