Po korakih do digitalne fotografije (Osnutek priročnika za portretno fotografijo)

Fotografija

Študent: Tine Zorec

Tine Zorec je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska Produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjal oktobra 2011.

PDF

Diplomsko delo Tine Zorec

Ljudje imamo že od nekdaj željo po zajemanju in shranjevanju pomembnih dogodkov v življenju, pa naj bodo to počitnice, rojstni dnevi, izleti, poroke, ali samo vsakdanje življenje in razvoj naših otrok.
Veliko ljudi, ki rado fotografira, želi zajeti/posneti nek dogodek in ga shraniti, da si ga lahko ogledamo znova in znova. Prva ovira, na katero je verjetno že vsak naletel, je seveda izbira fotoaparata, primernega našim potrebam in znanju.

Tudi sam se ukvarjam z digitalno fotografijo, zato bi rad s pomočjo lastnih izkušenj prikazal postopke iz sveta fotografije na preprost in razumljiv način. V času, ko sem se sam začel ukvarjati s fotografijo, sem opazil, da je o tej temi že veliko napisanega, vendar je literatura precej strokovna, kar je lahko ovira za popolnega začetnika.
Po dolgotrajnem prebiranju strokovne literature sem se odločil, da za svojo diplomsko nalogo napišem nekakšen vodič v svet fotografije, ki postopoma vodi fotografa začetnika skozi vse procese.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Tine Zorec

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X