Podporna konstrukcija Malečnik 1, plinovod M1/1 Ceršak-Kidričevo, sanacije in zaščita pred plazovi

Gradbeništvo

Študent: Vlasta Fišinger

Vlasta Fišinger je diplomantka programa Gradbeništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Vlasta Fišinger

Potreba po pokritju povečane porabe zemeljskega plina v Sloveniji je pognala gradnjo za povečanje pretočnih zmogljivosti plinovoda. Najzahtevnejši del odseka gradnje plinovoda je potekal po geološko plazovitem in reliefno razgibanem področju na območju Malečnika. Na tej lokaciji je bilo potrebno labilen teren stabilizirati. Na podlagi izvedljivosti in optimalni ekonomičnosti je bila izbrana podporna pilotna stena, ki je bila na določenih odsekih sidrana z prednapetimi trajnimi sidri.

V diplomski nalogi smo preučili možne tehnologije izdelave armirano betonskih pilotov z benotto tehnologijo ter dvojnim rotacijskim pogonom in polžastim drogovjem CFA za izdelavo podporne pilotne konstrukcije. Diplomska naloga temelji na opisu izdelave veznih in sidranih gred, izdelavi delovnega platoja, geostatični analizi posameznega pilota, ter tehničnem opisu strojev in opreme za izdelavo armirano betonskih pilotov.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Vlasta Fišinger

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X