Poslovni načrt za športno rekreacijski center kot poslovna priložnost

Komercialist

Študent: Nina Jerenko


Nina Jerenko je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Nina Jerenko

V diplomskem delu predstavljamo raziskavo trga in poslovni načrt za športno-rekreacijski center, ki se nahaja v Mariboru.
Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega dela, kjer so opisane osnove poslovnih načrtov, in iz raziskovalnega dela, kjer smo analizirali odgovore raziskave, ki smo jo naredili. S poslovnim načrtom smo ugotavljali naše prednosti in slabosti pred konkurenco, opredelili smo podjetniško idejo z napovedmi prodaje, nabave in stroškov, v finančnem delu načrta pa ugotavljamo, da je lahko naša poslovna ideja uspešna poslovna priložnost vsaj v prvih štirih letih poslovanja.
Z raziskavo trga, ki smo jo opravili, smo ugotovili, da je vse več ljudi, ki se odločijo za rekreacijo v športno-rekreacijskih centrih. Iz rezultatov ankete je razvidno, da se veliko uporabnikov športnih storitev najraje odloči za ekipne športe, kot so nogomet, odbojka ali tenis.
V Podravski regiji je že kar nekaj kvalitetnih in uveljavljenih športno-rekreacijskih centrov, a vseeno menimo, da nam z dobro idejo, z dobro pripravljenim poslovnim načrtom, s konkurenčnimi cenami in s kvalitetnimi storitvami, uspe.
Naš športno-rekreacijski center bo ob otvoritvi svojim strankam ponujal rekreacijo na dveh igriščih za odbojko na mivki, na dveh tenis igriščih, na nogometnem igrišču na umetni travi, ponujal bo nove garderobe in tuš kabine, teraso za piknik, gostinski lokal pa bo ponujal možnost nakupa pijače in prigrizkov.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Nina Jerenko

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X