Poslovni načrt za ustanovitev in delovanje podjetja računovodske storitve Bilanca d.o.o.

Komercialist

Študent: Karmen Toplak

Karmen Toplak je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala februarja 2010.

PDF

Diplomsko delo Karmen Toplak

V Sloveniji je s pristopom k tržnemu gospodarstvu začelo naraščati število malih in srednje velikih podjetij. S tem, pa žal narašča tudi število novoustanovljenih podjetij, ki  propadajo. Glavni vzrok temu je, da podjetja ne delajo razvojnih planov. Dober plan omogoča podjetniku lažje delo in jasno postavljeno vizijo ciljev.
Ker mnogo novoustanovljenih podjetij propade zaradi nepravilnega in pomanjkljivega planiranja, smo se odločili predstaviti proces ustanavljanja podjetja.

V diplomskem delu smo na praktičnem primeru zamišljenega podjetja prikazali planiranje ustanovitve podjetja od ideje do samega začetka poslovanja ter začetnega štiri letnega poslovanja..
Obravnavali smo procese in metode, ki pomagajo ustanovitelju, da opredeli politiko podjetja in strategije v ustanovitvenem in startnem obdobju.

Ker je ustanovitev podjetja prva faza v življenjskem ciklu je pomembno, da se ustanovitvi posveti veliko pozornost ter da se le-ta izvede dosledno in natančno, saj sta od tega odvisna nadaljnja rast in razvoj podjetja.

Iz vsega opisanega lahko torej povzamemo, da je planiranje ustanovitve in začetnega poslovanja kompleksen proces in da je pravzaprav bistvena sestavina vsakega poslovanja.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Karmen Toplak

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X