Pospeševanje prodaje toplotnih črpalk v podjetju Mavi Maribor d. o. o.

Komercialist

Študent: Matej Ravter


Matej Ravter je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal septembra 2011.

PDF

Diplomsko delo Matej Ravter

Potrebe človeštva po energiji so vse večje. Vedno bolj se povečuje želja po čisti energiji. Predvsem so se te želje povečale v zadnjem desetletju, za kar so krive:
– visoke cene nafte,
– strah pred premajhnimi zalogami nafte,
– globalno pregrevanje planeta.
Zaradi teh vzrokov razvite države (EU, ZDA, Japonska) vedno več denarja vlagajo v razvoj alternativnih virov energije kot so: solarna energija, biomasa, veter, zemlja.
Prav tako je na drugi strani pri kupcih vedno večje povpraševanje po napravah, ki izrabljajo to poceni energijo. Pri nakupu teh naprav kupec vedno upošteva svoje potrebe in želje. Finančni vložek v alternativne sisteme ogrevanja je zelo visok. Zato so za mojo prodajno uspešnost zelo pomembna priporočila prijateljev, znancev, sorodnikov, še posebej pa bi izpostavil vlogo monterjev oz. izvajalcev na terenu. Prav tako je za prodajno uspešnost zelo pomembno moje svetovanje inštalaterju oz. končnemu potrošniku in strokovno usposobljeni trgovski kader v podjetju.
V prvem delu sem predstavil podjetje, v katerem sem zaposlen, njegovo zgodovino in cilje. V nadaljevanju sem se posvetil predstavitvi toplotnih črpalk. Velik del naloge sem posvetil komunikacijskemu spletu in predstavitvi toplotnih črpalk širši javnosti, njihovim prednostim in ugodnostim.
Povod za mojo diplomsko nalogo je strošek ogrevanja.
Ta strošek predstavlja najvišji strošek v gospodinjstvu. Zaradi vedno večje cene vseh kurilnih derivatov bomo vedno več pozornosti polagali zmanjševanju teh stroškov. Toplotna črpalka je relativno ugodna alternativa klasičnemu ogrevanju, pri tem pa ne smemo zanemariti dejstva, da je ta vrsta ogrevanja bistveno primernejša in prijaznejša za okolje.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Matej Ravter

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X