POVEZOVANJE BANK IN ZAVAROVALNIC NA PRIMERU BANKE X IN ZAVAROVALNICE Y (BANČNO ZAVAROVALNIŠTVO)

Komercialist

Študent: Sanja Šijanec


Sanja Šijanec je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala decembra 2011.

PDF

Diplomsko delo Sanja Šijanec

Finančne institucije v svetu in Sloveniji se vse bolj zavedajo povezovanja bank in zavarovalnic. Trg življenjskih zavarovanj bankam ponuja možnost dobička in dopolnitev bančne ponudbe za zadovoljevanje potreb vse zahtevnejših komitentov.
Banka X je bila med prvimi bankami v Sloveniji, ki je pričela s trženjem zavarovalniških storitev. Danes pa v sodelovanju s KBC Insurance napoveduje povsem drugačen pristop.
Zavarovalnica Y nenehno razvija nove produkte po meri stranke, ki so cenovno ugodnejši od konkurence.
Razvejana mreža poslovalnic in usposobljeni komercialisti lahko produkte približajo strankam. Tako se ustvari dolgoročen odnos s stranko in se zadovolji čim več njenih potreb po finančnih produktih.
V diplomski nalogi smo predstavili različne oblike povezovanj bank in zavarovalnic ter produkte zavarovalnice, ki dopolnjujejo redno ponudbo banke. V aplikativnem delu smo analizirali raziskavo mnenj komitentov banke X ter jih strnili v zaključke in ugotovitve v zvezi s poznavanjem ponudbe in zaupanjem strank komercialistom banke.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Sanja Šijanec

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X