PREDSTAVITVENA POT OD POMOŽNEGA ZAVAROVALNEGA ZASTOPNIKA DO SAMOSTOJNEGA ZAVAROVALNEGA ZASTOPNIKA (S. P.)

Komercialist

Študent: Marjan Krajnc

Marjan Krajnc je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal Julija 2011.

PDF

Diplomsko delo Marjan Krajnc

Pred vami je diplomska naloga, v kateri smo vam predstavili pot, ki jo mora prehoditi posameznik, ki želi odpreti lastno podjetje. Za takšno temo diplomske naloge smo se odločili, da predstavimo, kako smo se lotili zasnove lastnega podjetja in na kaj vse moramo biti posamezniki pripravljeni, ko vstopamo na pot podjetništva.

Odprtje lastnega podjetja namreč ne pomeni le trženje produkta, za katerega smo se odločili, temveč zajema poznavanje ciljev poslovanja ter celotne strategije, da bi zastavljene cilje dosegli. Pomembno je proučevanje nivoja lastnega znanja, kakor tudi proučevanje okolja podjetja, konkurence, produktov, marketinga, ocene obsega poslovanja, pogojev poslovanja, finančnega načrta poslovanja.

V diplomski nalogi smo opravili tudi tržno raziskavo o dejavnikih, ki vplivajo na prodajo zavarovalniških izdelkov, na podlagi pripravljene ankete, ki je diplomski nalogi priložena. Ta se nanaša predvsem na način prodaje, s poudarkom na ustrezni komunikaciji med zavarovalniškim agentom in strankami.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Marjan Krajnc

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X