Pripojitev družbe XX d.o.o. k družbi XY d.o.o.

Računovodja

Študent: Melita Lah


Melita Lah je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala avgusta 2012.

PDF

Diplomsko delo Melita Lah

V diplomskem delu predstavljamo postopek pripojitve dveh družb, in sicer pripojitev družbe XX d. o. o. k družbi XY d. o. o..
Na konkretnem primeru dveh podjetij, ki sta šli skozi postopek pripojitve, skušamo s pomočjo znanja, ki smo ga pridobili v času študija, ugotoviti gospodarsko upravičenost postopka pripojitve. To je prikazano z raznimi izračuni iz bilanc stanja in izkazov poslovnega izida na stanje pred pripojitvijo in po pripojitvi ter s kazalniki, ki so pokazatelji poslovanja.
Po pripojitvi je prevzeta družba XX d. o. o. prenehala s poslovanjem, prevzemna družba XY d. o. o. pa je z delom nadaljevala. V diplomskem delu smo opisali vse aktivnosti, ki so bile izvedene v zvezi s tem, da je bila pripojitev uspešno zaključena. Raziskovali smo, če je prevzemna družba po pripojitvi uspešnejša in bolj prepoznavna. Ugotavljali smo, ali pripojitev v celoti zadovoljuje želje kupcev, pozitivno vpliva na dobavitelje in na širšo družbo, predvsem pa ali izpolnjuje pričakovanja poslovodstva in zaposlenih.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Melita Lah

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X