PROJEKT UVAJANJA SISTEMA HACCP V SAMOPOSTREŽNO TRGOVINO XY

Komercialist

Študent: Nada Peserl

Nada Peserl je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Ekonomist. Svoje diplomsko delo je zagovarjal maja 2011.

PDF

Diplomsko delo Nada Peserl

Živimo v svetu, kjer sta potrošnikom vedno bolj pomembna kakovost in varnost hrane. Enega od načinov zagotavljanja večje varnosti in s tem kakovosti živil predstavlja uvedba
sistema HACCP.

Uvajanje tako obsežnega sistema lahko poteka le v več fazah in zahteva sodelovanje vseh zaposlenih, ki so v stiku z živili. Uvedba omenjenega sistema s seboj prinese tudi visoke finančne stroške. Kljub zelo temeljiti pripravi pa se ne moremo popolnoma izogniti tveganjem, ki so posledica tako človeških kot tudi tehničnih napak. Cilj uvedbe sistema so seveda pozitivni učinki pri zagotavljanju kakovosti in varnosti živil.
Uvedba omenjenega sistema ima številne koristi, kot npr. povečano zaupanje potrošnikov, finančno korist zaradi zmanjšanja odpisa in večjega prometa, večji nadzor nad kakovostjo živil ter s tem večjo varnost živil.

Sistem ima po končani uvedbi številne prednosti, med njimi je najpomembnejše zagotavljanje sledljivost in poenotenje standardov za vse maloprodajne enote. Hkrati pa se je izpostavila pomembnost spremljanja živil in dokumentiranja.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Nada Peserl

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X