Raziskava potreb in poslovni načrt za ustanovitev start up podjetja “Mali korenjak” – varstvo otrok na domu

Komercialist

Študent: Sabina Šuen


Sabina Šuen je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Sabina Šuen

Z ustanovitvijo start up podjetja »Mali korenjak« – varstvo otrok na domu bomo pomagali staršem, ki se slej ali prej soočijo s problemom varstva otrok. Varstvo otrok bomo ponudili predvsem izven delovnega časa institucionalnih oblik varstva, kot so vrtci in šole. Sedež podjetja bo na domu direktorice v občini Duplek, na področju katere bo podjetje tudi ponujalo storitve. Ideja je nastala na podlagi lastnih izkušenj in poznavanja potreb okolja. V času študija, predvsem pri predmetu podjetništvo, smo pridobili potrebna znanja, kako idejo o ustanovitvi podjetja tudi uresničiti.
Poslovni načrt, ki smo ga izdelali pri predmetu podjetništvo, smo razvili v diplomsko delo. V prvem delu diplomskega dela smo navedli nekaj osnovnih trditev o podjetništvu, podjetniški priložnosti in podjetniškem procesu ter principih poslovnega načrtovanja. Z anketiranjem smo opravili raziskovalni del. Jedro diplomske naloge predstavlja poslovni načrt kot prvi zelo pomemben korak od ideje do dejanske ustanovitve podjetja. Na podlagi poslovnega načrta smo prišli do pomembne ugotovitve, da smo na pravi podjetniški poti in da je naša ideja tudi prava poslovna priložnost.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Sabina Šuen

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X