Raziskava trga in poslovni načrt za proizvodnjo kolesarskega trenažerja za sobno vadbo

Strojništvo

Študent: Robi Kramberger


Robi Kramberger je diplomant programa Strojništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal marca 2014.

PDF

Diplomsko delo Robi Kramberger

Kolesarjenje je že kar nekaj časa zelo priljubljen šport. Vendar zaradi vremenskih vplivov, predvsem zimskega časa, ni šport, s katerim bi se lahko skozi celotno leto rekreirali zunaj v naravi. Tako večina rekreativnih kolesarjev v zimskem času za nekaj časa kolo postavijo v kot in posledično izgubijo kondicijo in odpornosti do bolezni. Verjamemo, da bi ob dobri ponudbi lahko kolesarje, ki v zimskem času ne kolesarijo, motivirali do te mere, da bi takšen proizvod, ki bi jim omogočal kolesarjenje tudi v zimskem času v dnevni sobi, uporabljali in namesto da bi izgubljali, pridobivali na kondiciji in zdravem načinu življenja.

Tako je nastala ideja za proizvodnjo kolesarskih trenažerjev za sobno vadbo, ki je podrobno predstavljena v diplomski nalogi. S pomočjo anketnega vprašalnika smo opravili raziskavo trga in proučili možnosti za uspešen zagon izdelave kolesarskega trenažerja za sobno vadbo, s katerim bi lahko kolesarili tudi v zimskem času v notranjih prostorih. Z anketo smo želeli preveriti, ali je naša poslovna ideja tudi tržna priložnost.
S poslovnim načrtom smo zasnovali način in možen obseg trženja, pogoje poslovanja in izdelali finančni načrt, ki izkazuje, da je naša poslovna ideja tudi poslovna priložnost.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Robi Kramberger

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X