Raziskava trga in poslovni načrt za ustanovitev zasebnega vrtca Lunica, d.o.o.

Komercialist

Študent: Slavica Hanželj


Slavica Hanželj je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala marca 2012.

PDF

Diplomsko delo Slavica Hanželj

Naše podjetje vrtec Lunica, d. o. o., se bo ukvarjalo z varstvom predšolskih otrok v dopoldanskem in popoldanskem času. Tako bomo omogočili varstvo otrok vsem staršem, ki imajo dvoizmensko zaposlitev. Podjetje bo imelo sedež v občini Destrnik v najetih prostorih.
V diplomskem delu smo združili znanje, pridobljeno pri predmetu podjetništvo, in znanje, pridobljeno v praksi. Nadgrajevali smo poslovni načrt začetniškega podjetja, ki smo ga kot del izpita izdelali pri predmetu podjetništvo.
V prvem delu smo pojasnili osnovne pojme za lažje razumevanje vsebine podjetništva in predšolske vzgoje. Sledi analiza podatkov, pridobljenih s pomočjo spletnih strani in anketnih vprašalnikov, ki predstavlja raziskovalni del diplomske naloge. Kot glavno vsebino smo predstavili poslovni načrt podjetja, ki je sestavljen iz teoretičnih izhodišč in finančnega dela. S poslovnim načrtom smo ugotoviti, da je naša podjetniška ideja tudi priložnost.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Slavica Hanželj

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X