RAZVOJ FOTOAPARATOV IN FOTOGRAFIJE

Fotografija

Študent: Danijel Vuzem


Danijel Vuzem je diplomant programa Medijska produkcija na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal septembra 2010.

PDF

Diplomsko delo Danijel Vuzem

Danes živimo v obdobju moderne tehnologije, kjer je fotografija ključnega pomena. Proizvajalci digitalnih fotoaparatov si prizadevajo, da bi ostali na lestvici najbolje prodajanih izdelkov. Še pred nekaj leti smo govorili samo o analogni fotografiji in fotoaparatih, danes pa brez digitalnih fotoaparatov skorajda sploh ne moremo več. Vsak dan proizvajalci digitalnih fotoaparatov prodirajo na trg z novimi izdelki, ki so lažji, manjši in bolj napredni od svojih prednikov. Kodak, ki je nekdaj bilo najmočnejše podjetje pri razvijanju analognih fotoaparatov in fotografije, danes skorajda ne obstaja. Po pričetku digitalne fotografije se je na lestvico najbolje prodajanih digitalnih fotoaparatov povzpelo podjetje Canon, ki še danes ohranja prvo mesto v razvijanju digitalnih fotoaparatov in digitalne fotografije.
Vendar pa ne smemo pozabiti zgodovine fotografije in njenih pionirjev, ki so postavili trdne temelje v svetu fotografije in fotoaparatov in se borili za to, kar nam danes omogoča digitalna fotografija.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Danijel Vuzem

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X