RESTAVRATORSTVO IN ANTIKVITETE KOT POSLOVNA PRILOŽNOST

Komercialist

Študent: Ivana Skrober


Ivana Skrober je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala junija 2011.

PDF

Diplomsko delo Ivana Skrober

Z vedno večjo cenovno dostopnostjo serijsko izdelanega modernega pohištva, ki je posledično slabše kvalitete, so antikvitete postale zelo priljubljene. Nakup antikvitet je zaradi kvalitete in vedno večje vrednosti investicija v prihodnost. To je kot bi nalagali denar v banko, z leti pa bi se nam, zaradi obresti višal znesek. Trenutno je zaradi recesije zanimanje zanj nekoliko manjše, vendar se bo tudi to spremenilo.
Diplomsko delo opisuje vizijo podjetja v nastajanju. Ustanoviti želimo podjetje, ki se bo ukvarjalo z restavriranjem in prodajo antikvitet. Da bi se uresničila vizija o lastnem podjetju je bilo potrebno narediti raziskavo trga na področju restavriranja in trgovanja z antikvitetami na področju štajerskega dela Slovenije.
V diplomskem delu se nahajajo teorija podjetništva, raziskava trga, poslovni načrt, slogi in obdobja, vrste lesa za pohištvo in postopki restavriranja.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Ivana Skrober

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X