S poslovnim načrtom v rast frizerskega podjetja

Komercialist

Študent: Mojca Filipič

Mojca Filipič je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala aprila 2010.

PDF

Diplomsko delo Mojca Filipič

Diplomsko delo je nadgradnja izpitnega izdelka pri predmetu Podjetništvo, dodani so teoretično pojmovanje podjetništva ter raziskava in analiza trga. V diplomski nalogi je z uporabo strokovne literature nekaj teoretičnih dejavnikov tudi podrobno opisanih.

Na osnovi anketne raziskave in analize trga je ugotovljeno:
Če želimo biti konkurenčni, inovativni in uspešni, kar je seveda namen našega podjetja, potem se moramo potruditi, da je naša stranka sprejeta s pozornostjo, osebje ji mora pokazati, da ji je naklonjeno, da se zanjo zanima in da želi ustreči njeni želji po svojih najboljših sposobnostih in znanju. Osebje se osredotoča na njeno izraženo željo, ji pravilno svetuje, v nobenem primeru pa ne vsiljuje svoje volje zaradi hrepenenja po zaslužku.

Za uspešnost podjetništva je pomembna faza poslovnega načrtovanja, zato smo v diplomskem delu sistematično obdelali ključne elemente poslovnega načrta, to je predmet ponudbe, trženje z napovedjo obsega poslovanja, kadrovsko projekcijo, pogoje poslovanja in finančno projekcijo delujočega podjetja za naslednja štiri leta, ko želimo podjetje popeljati v nadaljnjo rast.

Na uspešnost podjetja vpliva mnogo dejavnikov. Poleg zgoraj omenjenih tudi strokovno znanje, kar terja, da se nenehno izpopolnjujemo, se poslužujemo novih trendov, predvsem pa skrbimo, da si zagotovimo čim več delovnega materiala, ki je zdravju in okolici prijazen, kajti pri našem procesu dela smo neprestano v stiku z raznimi kemičnimi materiali. Vse to velja upoštevati tudi v poslovnem načrtovanju in vsakdanji praksi.

Le tako nam stranke zaupajo in so skoraj naš »inventar«, odkar naše podjetje posluje. To nam daje zagon in obvezo, da se še bolj trudimo, kajti zvestoba strank je tesno povezana s plačilom naših storitev. Naš podjetniški interes pa je uspešno poslovanje na dolgi rok, kar poslovni načrt tudi dokazuje.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Mojca Filipič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X