SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD KOT VIR FINANCIRANJA PODJETJA

Komercialist

Študent: Darja Novak


Darja Novak je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala v mesecu januarju 2011.

PDF

Diplomsko delo Darja Novak

Diplomska naloga obravnava Slovenski podjetniški sklad kot vir financiranja podjetja. Povečana potreba po finančnih sredstvih pri zagonu nove investicije zahteva iskanje novih virov financiranja. Spremembe v okolju povzročajo spremembe v podjetjih. Podjetja se jim prilagajajo na različne načine in z različno hitrostjo, lahko pa se jim tudi izogibajo, vendar se s tem zavestno odločajo za zaostajanje v razvoju.

Potreba po finančnih sredstvih za nove investicije je velika, nanjo pa vplivajo zakonske zahteve, potrebe strank in potrebe, ki jih zazna podjetje.

V našem podjetju smo se odločili za sodelovanje na javnem razpisu Garancija Sklada za bančne investicijske kredite s subvencijo obrestne mere. S tem smo sledili lastni potrebi, usmerjeni v razvojne investicije, ki bi podjetju omogočila širitev dejavnosti in konkurenčno uveljavljanje na trgu. S pridobitvijo kredita smo pridobili nižjo obrestno mero, prilagodili ročnost kredita in izkoristili možnost koriščenja moratorija pri vračilu kreditov. Podjetju je prav tako ostalo več lastnih sredstev za nov investicijski cikel.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Darja Novak

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X