Šola varne vožnje za mlade voznike kot poslovna priložnost

Komercialist

Študent: Peter Ostrež

Peter Ostrež je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal januarja 2010.

PDF

Diplomsko delo Peter Ostrež

Ob vse večjem številu prometnih nesreč s smrtnim izidom in hudimi poškodbami se sprašujemo, ali smo sami dovolj naredili, da se varno pripeljemo domov. Prometno okolje je vse bolj zapleteno, vse več je mladih voznikov, katerih cilj ni varna vožnja in vožnja po predpisih, ampak “frajerišenje” v dobrih avtomobilih, z glasnim navijanjem glasbe, kajenjem in telefoniranjem med vožnjo. Mladim je vožnja postala izziv, avtomobil ni več samo prevozno sredstvo, ampak je vse povezano z užitki in adrenalinom.

Sledečo diplomsko nalogo posvečamo raziskavi mladih voznikov in njihovem razmišljanju pomena varne vožnje. Diplomska naloga vsebuje teoretičen del, osnove podjetništva in tržnega raziskovanja, osrednji del pa raziskavo trga in poslovni načrt ter opis mladih voznikov in njihovih navad. Jedro diplomskega dela je izdelava poslovnega načrta, s katerim želimo osnovati podjetje “Šola varne vožnje za mlade voznike” in preveriti, ali je poslovna ideja tudi dolgoročna poslovna priložnost.

V naši diplomski nalogi smo postavili hipoteze, da mladim ni prioriteta varna vožnja in da je poslovna ideja ustanovitev podjetja dobra dolgoročna poslovna priložnost, kar dokazujemo z raziskavo in s poslovnim načrtom.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Peter Ostrež

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X