Študentje VSŠ Academie iz Nepala so se udeležili Nepalskega večera v Ljubljani

Študentje VSŠ Academie iz Nepala so bili gostje na zanimivem kulturnem dogodku, organiziranem za vse ljubitelje Nepala in nepalske kulture, ki se je odvijal v četrtek, 14. 9. 2017 ob 18. uri v Knjižnici Otona Žipančiča v Ljubljani.

Na prireditvi smo prisluhnili ločenim predavanjem legend slovenskega alpinizma Andreja in Marije Štremfelj, občudovali slikarska in fotografska dela, prisluhnili glasbeni spremljavi na tradicionalne Nepalske instrumente ter meditirali ob zvokih tibetanskih skled.

Prisotne Nepalce in prijatelje Nepala so nagovorili organizator dogodka častni generalni konzul Nepala v Sloveniji mag. Aswin Kumar Shresthra, minister za kulturo g. Anton Peršak in direktorica Mestne knjižnice Ljubljana g. Teja Zorko.

Po uradnem delu smo se okrepčali z različnimi domačimi slovenskimi gibanicami, katere je sponzorirala tudi VSŠ Academia. Študentje iz Nepala so lahko izkušnje in občutke o svoji domovini delili z udeleženci predavanja, sklenili nova prijateljstva, ter morda pridobili drugačen pogled na svojo državo.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X