TEHNOLOGIJA IZDELAVE IN ENERGETSKA UČINKOVITOST IZOLACIJSKEGA STEKLA (NA PRIMERU PODJETJA REFLEX)

Strojništvo

Študent: Ciril Kocbek

Ciril Kocbek je diplomant programa Strojništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal Julija 2011.

PDF

Diplomsko delo Ciril Kocbek

Podjetje Reflex, d. o. o., (v nadaljevanju Reflex) je inovativno slovensko podjetje za oplemenitenje in obdelavo ploščatega stekla. Podjetje veliko vlaga v razvoj in izobraževanje za nenehno izboljševanje izdelkov. Zahteve njihovih naročnikov so iz dneva v dan večje ter bolj zahtevne, zato so primorani vlagati veliko tudi v boljše, zmogljivejše in kakovostnejše proizvodne zmogljivosti.
V diplomski nalogi sem predstavil celovito tehnologijo izdelave in energetsko učinkovitost izolacijskega stekla na primeru podjetja Reflex.
V prvem delu diplomske naloge obravnavam razvoj stekla, vrste, lastnosti in uporabo s poudarkom na tehnološkem zaporedju proizvodnje izolacijskega stekla. Pri tem sem opozoril na nekatere napake, ki se pojavljajo pri proizvodnji izolacijskega stekla in poudaril pomen sledljivosti ter kontrole v proizvodnji.
V drugem delu diplomske naloge sem podal energetsko učinkovitost glede na enoslojno in večslojno zasteklitev ter nekatere dejavnike, ki imajo pri tem zelo pomembno vlogo.
Diplomsko nalogo zaključujem s pregledom razvojnih prizadevanj glede novih tehnologij zastekljevanja in z zakoni, pravilniki ter standardi, ki obravnavajo steklo kot konstrukcijski material.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Ciril Kocbek

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X