Tehnologija nastanka elektronske različice knjige in analiza njene uporabe

Študent: Nataša Zemljič

Nataša Zemljič je diplomantka programa Multimediji na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala decembra 2009.

PDF

Diplomsko delo Nataša Zemljič

V teoretičnem delu diplomskega delu so predstavljene osnovne značilnosti elektronske knjige, nekaj največjih založb, ki se ukvarjajo z e-založništvom, in drugi viri, kjer lahko najdemo digitalizirano gradivo, opisane pa so tudi naprave za branje, ki so poleg računalniškega ekrana primerne za prebiranje e-vsebin.

Predvsem pa sem želela opisati, kakšni so današnji procesi izdelave e-knjig, kako poteka priprava vsebin, kateri so najbolj pogosto uporabljeni datotečni formati in kako si lahko tudi sami skreiramo elektronsko knjigo.

Poleg tega je namen diplomskega dela tudi raziskati uporabo elektronskih knjig, zato je v praktičnem delu izvedena analiza o tem, kako dobro ljudje poznajo e-knjige in postopke povezane s pripravo vsebin, kakšna je frekventnost uporabe e-knjig in bralnikov ter kolikšen je kvantitativni obseg ponudbe in tržni potencial e-knjig.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Nataša Zemljič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X