Ugotavljanje zadovoljstva slovenskih turistov, ki so letovali v Egiptu

Komercialist

Študent: Mlinarič Laura

Mlinarič Laura je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2009.

PDF

Diplomsko delo Mlinarič Laura

Turizem sodi med najhitreje rastoče dejavnosti v svetu.
Ljudje že od nekdaj radi potujejo in odkrivajo neznana področja. V današnjem času turistična potovanja sodijo med najbolj priljubljene načine preživljanja prostega časa in postajajo tudi vedno bolj finančno dostopna širši množici ljudi.

Vsako leto s tem namenom potuje tudi vedno več Slovencev. Vendar le zadovoljni ostajajo zvesti, širijo dobra mnenja in se z veseljem vračajo. Njihovo zadovoljstvo pa je odvisno od mnenja o kakovosti celovite storitve.

Za diplomsko delo z naslovom Ugotavljanje zadovoljstva slovenskih turistov , ki so letovali v Egiptu, sem se odločila, ker sem sama velik ljubitelj potovanj, predvsem pa me je s svojimi čari navdušil Egipt, katerega sem že večkrat obiskala.

Egipt že stoletja privablja množice obiskovalcev, zaradi svoje neverjetne zgodovine, krasnega Rdečega morja, reke Nil in puščav, ki turistu ponujajo nepozabna doživetja.
V diplomski nalogi sem s pomočjo strokovne literature opredelila osnovne pojme v turizmu, zadovoljstvo porabnikov storitev in turistično ponudbo.

V raziskovalnem delu, pa sem s pomočjo ankete ugotovila dejansko stopnjo zadovoljstva slovenskih turistov z obiskom Egipta.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Mlinarič Laura

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X