Ustanovitev vegetarijanske restavracije »Vegi kuhnjica« kot poslovna priložnost

Komercialist

Študent: Adrijana Ahman


Adrijana Ahman je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia.

Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala maja 2012.

PDF

Diplomsko delo Adrijana Ahman

V diplomskem delu obravnavamo poslovno idejo o ustanovitvi vegetarijanske restavracije z raziskavo ter analizo trga in poslovnim načrtom za tako restavracijo.
Namen diplomskega dela je raziskati in analizirati ključne dejavnike, ki bodo v prihodnosti vplivali na odločitev o ustanovitvi lastnega podjetja.
Cilj naloge je ovrednotiti in analizirati različne podatke in informacije ter na podlagi le-teh sprejeti ali zavreči podjetniško zamisel, ki temelji na vprašanju smiselnosti in dobičkonosnosti vegetarijanske restavracije.
Na začetku poslovanja novega podjetja, ki ga obravnavamo v tem diplomskem delu, bo podjetnik in ustanovitelj združeval funkcijo lastnika in direktorja. V začetni fazi je načrtovana zaposlitev kuharja in natakarja. Splošna analiza trga na področju, v katerem bo delovala restavracija kaže, da obstaja potreba po tej vrsti dejavnosti in v prihodnosti bo celo naraščala. Ljudje se namreč vedno bolj zavedajo kakšen vpliv ima hrana na njihovo zdravje in počutje. Na podlagi raziskave ponudbe vegetarijanske hrane, ki smo jo opravili sami, smo ugotovili, da je le-ta zelo skromna.
Po načrtu bo novo podjetje začelo poslovati v letu 2013. Predvidevamo, da bodo v prvem letu zaposleni trije, v letu 2016 pa je načrtovanih pet zaposlenih.
Na osnovi rezultatov tržne raziskave in izdelanega poslovnega načrta smo prišli do ugotovitve, da je odločitev za odprtje restavracije smiselna, saj bi podjetje poslovalo uspešno.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Adrijana Ahman

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X