Vpeljava SMED tehnike na proizvodnjo linijo HKZ – Čep 4

Strojništvo

Študent: Leopold Rozman


Leopold Rozman je diplomant programa Strojništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal oktobra 2013.

PDF

Diplomsko delo Leopold Rozman

Diplomsko delo prikazuje vpeljavo SMED tehnike na proizvodnjo linijo HKZ – Čep 4. Naredili smo posnetek menjave na liniji Čep 4 in natančno definirali eksterne ter interne izgube.
Če želimo odstraniti izgube ne le na strojih, temveč v celotnem procesu proizvodnje, moramo te izgube najprej prepoznati. Kako jih prepoznati, izmeriti in odpraviti nas uči SMED tehnika, ki jo je izumil Shigeo Shingo. Ko prepoznamo, izmerimo in optimiziramo izgube v celotnem procesu proizvodnje, moramo uporabiti pravilen način in pristop s ciljem povečati kapacitete, zadovoljiti kupce in ustvariti čim večji dobiček.
Z analizo in optimiranjem materialnega toka bomo vplivali na celoten materialen ter informacijski tok, pojasnili bomo, kje imamo izgube in na kakšen način jih bomo odpravili. Optimizacija celotnega procesa poteka v proizvodnji,pri vodenju in načrtovanju,pri prenosu informacij, skladišču in logistiki.
GKN Driveline Slovenija se zavzema, da predstavlja tok vrednosti v naših proizvodnih procesih delo, ki spremeni izdelek v takšno stanje, obliko ali lastnost, kakršno nam je kupec pripravljen na koncu tudi plačati.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Leopold Rozman

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X