Z RAZISKAVO TRGA IN S POSLOVNIM NAČRTOM PODJETJA »NAIL STUDIO D. O. O.« OD IDEJE DO PRILOŽNOSTI

Komercialist

Študent: Judita Beker


Judita Bekerj je diplomantka programaEkonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala oktobra 2011.

PDF

Diplomsko delo Judita Beker

V diplomskem delu se ukvarjamo s poslovno zamislijo o ustanovitvi start up podjetja, ki bi se ukvarjalo s podaljševanjem nohtov z geli.
Diplomsko delo je nadgradnja izpitnega izdelka poslovnega načrta pri predmetu Podjetništvo. Dodan je teoretičen del o pomenu podjetništva, iskanju in presojanju poslovnih priložnosti ter pomenu poslovnega načrta za start up podjetje. V nadaljevanju je opravljena raziskava in analiza trga na osnovi analize ankete. Namen ankete je bil predvsem oceniti naše tržne možnosti, spoznati želje in potrebe žensk in doseči večjo prepoznavnost znamke gelov Catherine na tržišču.
Svojo poslovno idejo smo preverili tako, da smo sestavili poslovni načrt za še nedelujoče podjetje Nail studio d.o.o. in v njem preučili vse, tako pozitivne kot negativne vplive na poslovanje.
Na podlagi analize ankete in poslovnega načrta smo prišli do zaključka, da je ideja o podjetju, ki bi se ukvarjalo s tovrstno storitvijo, izvedljiva.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Judita Beker

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X