ZDRUŽEVANJE PODJETIJ POSLOVNA ZDRUŽENJA –NEFORMALNI GROZDI KOT MOŽNA OBLIKA ZUNANJE RASTI PODJETJA V ČASU SVETOVNE GOSPODARSKE KRIZE

Ekonomist

Študent: Eva Valtl


Eva Valtl je diplomantka programa Računovodja na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala julija 2010.

PDF

Diplomsko delo Eva Valtl

Slovenija postaja del razvitega sveta. Slovensko gospodarstvo pa se srečuje z istimi problemi kot vso svetovno gospodarstvo. Globalizacija, hiter tehnološki razvoj in vedno močnejši vpliv svetovne gospodarske krize terjajo, da se podjetja prilagajajo, spreminjajo, rastejo in razvijajo konkurenčnost tudi na evropski ali svetovni ravni.
Kako to doseči?
Ena izmed mnogih možnosti se ponuja v združevanju podjetij. Poslovna združenja – neformalni poslovni grozdi so združenja, v katerih se združujejo podjetja iste ali sorodne panoge, ki v takšnem združenju vidijo svojo možnost in priložnost za nadaljnjo rast in razvoj podjetja.
Podjetja v takšnih poslovnih grozdih lahko povečajo produktivnost in poslovno učinkovitost, znižujejo nekatere stroške poslovanja, ki so skupni vsem članicam združenja, so konkurenčna v Sloveniji, EU in globalno, predvsem pa imajo boljše poslovne rezultate kot ostala podjetja v panogi.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Eva Valtl

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X