O nas

Družbena odgovornost

Ekonomska odgovornost

Bonitetna odličnost

Ekonomska odgovornost se prične pri spoštovanju dogovorov s poslovnimi partnerji, študenti in predavatelji. Academia tako že 20 let skrbi za bonitetno odličnost poslovanja, ki je izražena v spoštovanju plačilnih rokov do naših partnerjev in danes spada med 3% najbolj uspešnih poslovnih subjektov v Sloveniji.

Obročno plačevanje študijskih obveznosti

Academia študentom Višje strokovne šole omogoča plačilo šolnine v 12 obrokih brez obresti s položnico.

Pomagamo in razumemo tudi, če študentom začasno zmanjka denarja za plačilo šolnine. K pogodbi o izobraževanju sklenemo aneks za prilagoditev obrokov plačil.

Štipendijski sklad Academia

Academia je v letu 2015 ustanovila štipendijski sklad v katerega letno namenja več kot 200.000 EUR. S tem Academia približuje možnost študija tistim, ki si zaradi omejenih finančnih virov in brezposelnosti študija ne morejo privoščiti.

Osveščanje okolja o boleznih

Bolezni centralnega živčevja

Voščilnice, ki jih študentke in študenti ter sodelavci Academie dobijo dolga leta v hišni nabiralnik izdeluje g. Drago Kokot, ki mu pomagamo pri nakupu medicinske opreme. Drago je mlad očka in računovodja, ki je že vrsto let priklenjen na voziček zaradi bolezni centralnega živčevja. Z družino so se trudili za nov električni voziček, kateri mu omogoča lažje gibanje in s pomočjo dobrih ljudi mu je tudi uspelo.

Rak na dojki

Academia kot dolgoletna partnerica Društva za boj proti raku skrbi za brezplačno promocijo in organizacijo dogodkov v svojih prostorih, za kar je prejela srebrno plaketo.

Ustanovitev brezplačne ambulante za brezdomce v Mariboru

Bili smo pobudnik Mestni občini Maribor in donator za ustanovitev brezplačne ambulante za vse, ki nimajo možnosti ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Brezplačna ambulanta opravlja sklop zdravstvene dejavnosti, ki bazira na prostovoljnem delu zdravnikov prostovoljcev in deluje pod okriljem dobrodelne organizacije Karitas.

V timu sta medicinski sestri, ki jima pomagajo strokovni delavec, pravnik in prevajalec.

Health Clinic_2

Podpora delovanju osnovnih šol v Indiji

Milena Sajko, naša bivša sodelavka, ki si je svoje tretje življenjsko obdobje popestrila s prostovoljnim delom najprej v Afriki in potem še Indiji je obiskala in vzpostavila kontakt z družino slovenke Mojce Gayen. Z možem Anupom požrtvovalno vodita šolo za najrevnejše otroke v mestecu Piali blizu Kolkate. Z njimi je preživela nekaj nepozabnih tednov, obdana s prijaznostjo družine in neizmerno toplino otrok in učiteljic v šoli Piali Ashar Alo.

Academia je s finančno donacijo ter osnovnimi potrebščinami (zvezki, kulice ipd.) pripomogla k izboljšanju šole in pričarala nasmeh na obraz otrokom.

schools in india

Mikokrediti podjetnikom zahodnega Balkana

Mikrokrediti ljudem v državah razvoja pomenijo upanje po boljši prihodnosti

Zgodba enega izmed podjetnikov: Megjid, 28 let, Kosovo

Megjid je poročen, 28-letni oče treh otrok starosti med 15 meseci in 8 let. Že nekaj let skupaj z ženo upravljata manjšo trgovino s prehrano. Oba resnično uživata v delu skupaj v trgovini. Pričela sta zelo skromno, vendar sta z leti uspela povečati število različnih prehranskih izdelkov v trgovini.

Megjid je zadovoljen z poslovanjem, vendar je potreboval le posojilo, ki mu bo omogočilo nakup dodatne zaloge za trgovino.

E-Academia