VSŠ Programi Plus

PRIDOBITE ZAPOSLITEV. ZAGOTOVLJENO!

Pridobite zaposlitev v 6 mesecih po diplomiranju
ali pa Vam povrnemo 100% šolnineWebsiteZaposlitevProcess

Rast samozavesti skozi učenje, pridobivanje ključnih kompetenc, karierno napredovanje. To so koraki, ki Vam spremenijo življenje. Zahtevajo predanost, trdo delo in pripravljenost tvegati. To prepoznavamo, zato Vam pomagamo pri vsakem koraku, od vpisa do zaposlitve. Vpišite se v Višješolski strokovni program Plus in zagotavljamo Vam, da boste pridobili zaposlitev v 6 mesecih po diplomiranju ali pa vam povrnemo 100% plačane šolnine. Takšno zaupanje imamo v Vas.

Izberite študijski program

Pridobite zaposlitev. Zagotovljeno.

Potek6

INFORMATIVNI DNEVI SEPTEMBER 2016

Maribor

Vabljeni na informativne dneve, ki bodo

 • četrtek, 15.9. ob 16.30 uri ter
 • soboto, 29.9. ob 16.30 uri

v prostorih Academie, Glavni trg 17b v Mariboru – 4. nadstropje. Kako do nas?
Predstavili Vam bomo študijske programe ter Vam odgovorili na vsa vprašanja glede vpisa, šolanja ter zaposlitve.

Ljubljana

 • torek, 16.9. ob 16.30 uri ter
 • v torek, 27.9. ob 16.30 uri

v prostorih Gospodarska Zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13 v Ljubljani. Kako do GZS?

 

Ekonomist

Inženir

Komercialist Gradbeništva
Računovodja Strojništva
Turizem Varovanja

Inženir medijske produkcije

Avdio produkcija Fotografija Grafično oblikovanje
Spletna produkcija Video produkcija

 

 

Prednosti

264156_493820203964225_269267105_n (2)

 


Usmeritve v procesu iskanja zaposlitve


Ekskluzivni dostop do zaposlitvenih možnostih pri naših partnerskih podjetjih


Strokovni pregled Vaše spletne identitete (Facebook, življenjepis, LinkedIn)


1:1 zaposlitveno svetovanje


Gradiva za zaposlitvene intervjuje in trening osebnih razgovorov


Osebnostni testi za razvoj Vaših skritih talentov

Simona Mandl se je kot center managerka zaposlila v Europark Nakupovalnem središču Maribora

»Ko se človek odloča za resen korak, kot je šolanje, intenzivno preverja vse ponudnike na trgu. Po temeljitem premisleku sem se odločila za Academio, predvsem zaradi resnosti prestavitve in kvalitete programa. Predavatelji, organizacija šole in vodstvo, so presegli vsa moja pričakovanja. Da o dobri »klapi« sošolcev sploh ne govorim. Tisti, ki se odločate, da investirate v svoj osebnosten in profesionalen razvoj, naj vas nič ne ustavi, da se oglasite na Academii. Jaz vam, kot center managerka največjega nakupovalnega središča v regiji, to dobronamerno priporočam


Pogosta vprašanja

potek4

1. Kdo so vaša partnerska podjetja in kaj zagotavljajo?

Naša partnerstva z vodilnimi podjetji v posamezni panogi, kot so Unior, GKN Driveline, Nova KBM, Pomgrad, Pond Security so ključni del naših višješolskih strokovnih programov. Čeprav zaposlitev v teh podjetij ni zagotovilo VSŠ Plus Programa, so naši diplomanti bili deležni posebne dodatne obravnave.

RTV Center Maribor, Pro Plus – Pop TV, Nacionalni forenzični laboratorij, Unior, EMO orodjarna so v študente in diplomante Academie povabili na strokovne ekskurzije. Pond Security, eden izmed najboljših nemških delodajalcev, študentom Academie omogoča opravljanje prakse in zaposlitve v Nemčiji. Za zagotavljanje opravljanja praktičnega izobraževanja imamo veliko povezav z lokalnimi podjetji, ki vedno iščejo dober kader.

2. Sem tuji državljan. Zakaj je program omogočen le slovenskim državljanom?

Upamo, da bomo lahko ta program ponudili tudi tujim državljanom. Spremljajte naše novice!

3. Zakaj ta zagotovitev ne velja za nazaj? Ali lahko obstoječi študenti in diplomanti uporabimo ugodnosti Plus programa?

Z veseljem Vam pomagamo pri iskanju zaposlitve že danes. Prosimo kontaktirajte nas na info@academia.si in pomagali Vam bomo najti zaposlitev. Stotine naših diplomantov je našlo zaposlitev po diplomiranju v vodilnih podjetjih v regiji kot so Nova KBM, Pomgrad, Starkom, GKN Driveline, Varnost Maribor, RTV, Simobil in drugi. Vezano na VSŠ Plus Program, zaradi novih storitev, kot je 1:1 karierno svetovanje in pogojev za dokončanje študija, lahko zagotovimo povrnitve stroškov študija le novo vpisanim študentom v VSŠ Plus Program.

4. Kakšne zaposlitve ponujate?

Academia Vam bo pomagala pri iskanju zaposlitve (kot definirano v splošnih pogojih programa) v partnerskem podjetju, ponudila plačano pripravništvo ali Vam ponudila možnost zaslužka skozi Academiin globalni mentorski ali »freelancing« program. To bomo zagotovili v 6 mesecih po diplomiranju ali pa Vam vrnili celotno šolnino.

5. Kaj potrebujem, da se lahko vpišem v program?

Prosimo preverite splošne pogoje programa glede pogoja vpisa v program. Reden vložek je potreben z Vaše strani na tedenski ravni, ker je zaposlitveni proces definiran kot partnerstvo. Pomagali Vam bomo pri vsakem koraku in Vam pomagali povezati se z dobrimi delodajalci, ampak je ključno da razumete in upoštevate pogoje programa pred vpisom.

6. Ali je Academia že komu omogočila zaposlitev na trgu dela?

Da! Academia ima več kot 20 let izkušenj na področju zaposlovanja in posredovanja del. V ti. JOB KLUBE smo vključili več kot 1.500 brezposelnih (tudi težje zaposljivih) oseb in zaposlitev le s pripravo na zaposlitvene razgovore ter izdelavo življenjepisov zagotovili kar 900 osebam, za kar smo s strani ministrstva pristojnega v Republiki Sloveniji prejeli posebno priznanje.

V okviru študentskega servisa, ki danes deluje pod okriljem M-Servisa smo posredovali več kot 100.000 del za dijake in študente. Delo smo zagotovili tudi mladim raziskovalcem v okviru projekta Borza mladih raziskovalcev ter izvedli kadrovske sanacije podjetij, ki so zašla v krizo v 90 letih. V letu 2012 smo v sodelovanju s centrom za socialno delu k trgu dela približali 100 dolgotrajno brezposelnih Štajercev.

shutterstock_245178568

Preberite splošne pogoje programa Plus

Ponudba

Academia zagotavlja ponudbo za zaposlitev kot delodajalec ali kot pogodbenik v prvih 6 mesecih po vašem diplomiranju. Nadalje, Academia zagotavlja da bo skupni bruto znesek dela višji od stroškov šolanja (vpisnina, šolnina, diplomsko delo) prej kot v 12 mesecih zaposlitve.

Pogoji

 • Udeleženec se mora prvič vpisati v višješolski strokovni program (Ekonomist, Gradbeništvo, Strojništvo, Medijska produkcija ali Varovanje) v študijskem letu 2017/2018 skladno z vpisnimi pogoji ter postopki vpisa Višje strokovne šole Academia.
 • Udeleženec mora biti star do 29 let na dan diplomiranja
 • Udeleženec mora opraviti vse Karierne projekte do diplomiranja.
 • Udeleženec mora biti aktivni iskalec zaposlitve in to dokazati na način, da tedensko odda vsaj 3 vloge za zaposlitev.
 • Udeleženec spremlja vse oddane vloge s »follow-up« sporočili in klici k delodajalcu ter lahko ob morebitnem zahtevku za vračilo šolnine dokaže komunikacijo med njim in delodajalcem:
  • Vključujoč:  ime delodajalca, delovno mesto ter vloge za vsako prijavo v času študija ter 6 mesecih po diplomiranju.
  • Prijave za delo dokazujejo dobronamernost in vložen trud udeleženca. Vsaka izmed prijav je prilagojena posameznemu tipu delodajalca.
  • Delovna mesta so primerna kompetencam pridobljenim s  študijskim programom.
 • Udeleženec se mora osebno srečati s kadrovskim svetovalcem Academie  v kolikor po 4 mesecih izobraževanja ni uspešen pri iskanju zaposlitve.
 • Udeleženec je odziven v sporočilih kadrovskih svetovalcev Academie, najkasneje v 72 urah. Primer komunikacije je potrditev / zavrnitev interesa za določeno delovno mesto ponujeno s strani partnerskega podjetja.
 • Udeleženec ni zavrnil zaposlitvene ponudbe, ki je skladna z njegovimi pričakovanji ter sposobnostmi, kot definirano s študijskim programom.
 • Academia ni odgovorna, če udeleženec ne pridobi zaposlitve zaradi ti. “Background Check-a”, ki bi vplivale na odločitev delodajalca.
 • Academia ni odgovorna, če udeleženec izgubi zaposlitev iz katerega koli razloga.
 • Udeleženec bo deležen revizije v času zaposlitve z namenom zagotovitve upoštevanja splošnih pogojev.
 • V kolikor udeleženec ne pridobi zaposlitve, bo Academia udeležencu vrnila celoten znesek šolnine minus popusti ali plačila, ki jih je udeleženec prejel s strani Academie.
 • Vračilo bo plačano v EUR. Udeleženec mora vložiti zahtevek za vračilo šolnine preko elektronske pošte na info@academia.si v roku 30 dni po izteku 6 mesečnega roka od diplomiranju. V kolikor udeleženec ne poda zahtevka v roku, zagotovitev vračila ni veljavna.
 • Academia lahko pri pomoči za pridobitev zaposlitve udeležencu sodeluje s tretjimi osebami.
 • Udeleženec mora uspešno opraviti izpit, ko k izpitu pristopi v 1. ali 2. izpitnem roku.
 • Udeleženec mora vse obveznosti opraviti v tekočem študijskem letu, tj. 60 KT po ECTS.
 • Udeleženec mora tekoče opravljati Praktično izobraževanje, predvideno s študijskim programom ter ga zaključiti pred opravljanjem zadnjega izpita.
 • Udeleženec mora prijaviti temo diplomskega dela najhitreje, ko mu manjkajo še 3 izpiti in najkasneje, ko mu manjkata še 2 izpita v 2. letu študija.
 • Študent, ki želi uveljavljati predhodno pridobljena znanja se ne more vpisati v Program Plus.
E-Academia