Academia obeležila 30. obletnico delovanja s svečano podelitvijo diplom

Kongresna dvorana in nastop

Poslovni sistem Academia je v četrtek, 14. marca 2024 slavnostno obeležil 30. obletnico delovanja s svečano podelitvijo diplom novi generaciji višješolskim diplomantkam in diplomantom strokovnih programov Ekonomist, Gradbeništvo, Informatika, Strojništvo, Varovanje in Medijska produkcija. Diplomantka leta 2024 je postala ekonomistka Urša Rakovič. Na Academii v tem študijskem letu študira 563 študentk in študentov iz 17 držav sveta.

Slovenske višješolske strokovne diplome in britanske Higher National Diplome prejelo 73 diplomantov Academie

Slavnostnega dogodka so se poleg diplomantov in predavateljev Academie udeležili številni deležniki, predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Štajerske gospodarske zbornice, Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje, Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije, Študentske organizacije Slovenije in predstavniki partnerskih delodajalcev.

Štajerska gospodarska zbornica je poslovnemu sistemu Academia podelila priznanje za 30 let uspešnega delovanja. Kot vrhunec dogodka pa je direktor Academie Žan Dapčevič razglasil vzpostavitev štipendijskega sklada v vrednosti 30.000 EUR za mlade talente z manj priložnostmi, s čimer Academia nadaljuje svojo tradicijo družbeno odgovornega delovanja. Ta poteza odraža institucionalno zavezo k izobraževanju in podpori skupnosti, ki so jo zasnovali in vzgajali ustanovitelji Academie.

Praznovanje 30. obletnice delovanja Academie tako ni le priložnost za ponos na pretekle uspehe, temveč tudi zaveza k nadaljnjemu delovanju v duhu inovativnosti, družbene odgovornosti in srčnosti, ki jih je Academia vedno zagovarjala.

Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice: Academia že 30 let razume in kakovostno naslavlja potrebe slovenskega izvoznega gospodarstva

Osrednji govornik slavnostnega večera, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije gospod Blaž Cvar, je izpostavil pomen višješolskega strokovnega izobraževanja za izvozno malo in srednje gospodarstvo Slovenije, saj slednje poleg dokvalifikacij omogoča tudi prekvalifikacije, ki se odražajo v nadpovprečni zaposljivosti in enakovrednim nagrajevanjem v primerjavi z diplomanti drugih dodiplomskih študijev. Opozoril je, da slovensko zelo internacionalizirano gospodarstvo potrebuje tudi internacionalizirano izobraževanje.

Govor predsednika obrtno podjetniške zbornice Blaža Cvarja

Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

Cvar je izpostavil 30-letno kakovostno delovanje Academie, ki jo potrjujejo številne nagrade in priznanja, med njimi Diploma odličnosti Skupnosti višjih strokovnih šol, priznanji Andragoškega centra Slovenije, certifikati kakovosti slovenskega inštituta za kakovost in priznanje britanskega regulatorja za 2. najboljšo strokovno šolo v 60 državah sveta. Z izjemno mednarodno vpetostjo z izvajanjem mednarodnih programov in številnimi partnerstvi s slovenskimi delodajalci in partnerskimi institucijami v Evropi in po svetu Academia odpira okno v svet.

V čestitki diplomantkam in diplomantom Academie je izrazil posebno zadovoljstvo nad dejstvom, da je vsak peti diplomant Academie podjetnik.

Poslovnemu sistemu Academia priznanje Štajerske gospodarske zbornice za 30 let uspešnega delovanja

prejem priznanja

mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice in Žan Dapčevič, direktor Academie

Direktorica Štajerske gospodarske zbornice mag. Aleksandra Podgornik je na svečanem dogodku poslovnemu sistemu Academia podelila priznanje za 30 let uspešnega delovanja v Podravju.

Vršilec dolžnosti direktorja Centra za poklicno izobraževanje in predstavnik Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pohvalil kakovost Academie

Vršilec dolžnosti direktorja Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanja in predstavnik Ministrstva za vzgojo in izobraževanje gospod Aleksandar Sladojević pa je v nagovoru uvodoma diplomantkam in diplomantom prenesel pozdrave ministra za vzgojo in izobraževanja dr. Darja Felda. 

Govor na odru

Aleksandar Sladojević, v.d. direktorja Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje

Poudaril je aktivno vlogo Academie pri razvoju javnoveljavnega in zasebnega višješolskega strokovnega izobraževanja v Sloveniji kot ene izmed prvih zasebnih višjih strokovnih šol v Sloveniji ter njeno angažiranost v okviru Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije.

Pohvalil je kakovostno delovanje Academie, ki se izkazuje skozi elemente odličnosti po standardih kakovostih Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.

Direktor Academie Žan Dapčevič diplomantkam in diplomantom poudaril pomen zaupanja in hvaležnosti

Dapčevič je opozoril na izjemne okoliščine, v katerih je ta generacija diplomantov zaključila svoje študije, ter jih pohvalil za njihovo prizadevnost in uspehe. Posebej je izpostavil, da sta zaupanje in hvaležnost ključni vrednoti, ki bi jih morali negovati tako v osebnem kot profesionalnem življenju.

govor direktorjaŽan Dapčevič, direktor Academie

Ob 30. obletnici delovanja Academia je Dapčevič delil impresivne dosežke institucije, vključno s številnimi izobraževalnimi programi doma in v tujini, uspešnimi programi usposabljanj za iskanje zaposlitve in močnim sodelovanjem z industrijo. Poudaril je tudi Academiino vlogo pri gradnji zaupanja med organizacijami in v družbi.

Poleg slovenskih višješolskih diplom diplomanti Academie prejeli še Higher National Diplome Velike Britanije

Diplomantke in diplomanti Academie

Diplomanti Academie so poleg javnoveljavnih višješolskih diplomskih listin Republike Slovenije prejeli še britanske Higher National Diplome, ki jih je podelil gospod Joe Ausenna-Patten, višji vodja regionalnega razvoja za Evropo pri Pearson BTEC Education.

Joe Ausenna-Patten, višji vodja regionalnega razvoja za Evropo pri Pearson BTEC Education

Prvi štirje alumni Jezeršek Academie – mednarodni program Hospitality Managementa

Na dogodku so potrdila o opravljenem programa prejeli tudi prvi štirje alumni Jezeršek Academie. Mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia je izobraževalni program podjetja Jezeršek gostinstvo, s katerim pogumno uresničujejo zavezo – dvigniti ugled gostinskega poklica.

Program je namenjen mladim, ki končujejo študij s področja gostinstva in turizma ter želijo pridobiti strokovno znanje in bogate izkušnje (»Real skills for the real world«)  s področja hospitality managementa ter prevzeti vodstvene položaje.

Alumni prve generacije Jezeršek Academia

Diplomantka leta 2024 je postala ekonomistka Urša Rakovič

Diplomantka leta 2024 je postala ekonomistka Urša Rakovič, sicer tudi študentka digitalnega marketinga leta 2023, ki je študij zaključila z najboljšim rezultatom. V času študija je kljub delovnim obveznostim aktivno sodelovala tudi v obštudijskem projektu razvoja veščin sistemskega mišljenja “Map the system”, ki ga na Academii izvajamo v sodelovanju z univerzo v Oxfordu.

V svojem govoru je poudarila, da “diplomanti iz Academie odhajamo ne samo opremljeni z znanjem ampak s spretnostmi in izkušnjami za resnično življenje.”

ekonomistka Urša Rakovič, diplomantka leta 2024

Za študente z manj priložnostmi Academia namenja nov štipendijski sklad v vrednosti 30.000 EUR

V treh desetletjih uspešnega poslovanja je Academia uspela uspehe deliti tudi s tistimi pomoči potrebnih. V 30 letih se je donacij različnim ranljivim skupinam nabralo za več kot 300.000 EUR.  Ob 30. obletnici delovanja poslovnega sistema Academia je direktor Žan Dapčevič napovedal tudi nov štipendijski sklad v vrednosti 30.000 EUR za bodoče študente z manj priložnostim. S štipendijskim skladom želimo razširiti dostopnost do študija mladim talentom, ki si študija sicer ne bi mogli privoščiti.

direktor Žan Dapčevič (levo), ravnateljica mag. Vida Perko (v sredini) in predsednica strateškega sveta mag. Majda Kralj (desno)

Tim Ribič, Špela in Leon Pokeržnik navdušili z izjemno glasbo, slovestnost uspešno vodila diplomantka Natalija Bratkovič

Povezovalka govora

Natalija Bratkovič, voditeljica prireditve in diplomantka Academie

Večer so z navdihujočim glasbenim programom popestrili tenorist Tim Ribič, sopranistka Špela Pokeržnik in akademski glasbenik trobentač Leon Pokeržnik, ponovno pa ga je uspešno povezovala diplomantka medijske produkcije Academie Natalija Bratkovič.

Pevski nastop

Večer so glasbeno obogatili akademski glasbenik trobentač Leon Pokeržnik (levo), tenorist Tim Ribič (sredina) in sopranistka Špela Pokeržnik (desno)

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X