D-ChallengHE vas pod vodstvom VSŠ Academie vabi na brezplačno usposabljanje digitalnega poučevanja

Odklenite prihodnost izobraževanja, sprejmite izziv in opravite

D-ChallengHE: Usposabljanje za digitalno poučevanje!

Pridružite se brezplačnemu usposabljanju pod vodstvom VSS Academia in pridobite veščine za 

učinkovito poučevanje na spletu.


Program D-ChallengHE je vaš ključ do obvladovanja spletnega poučevanja v današnjem dinamičnem izobraževalnem okolju. Namenjeno je izboljšavi vaših veščin, ki so ključne za uspešno kariero na področju visokega šolstva, saj sta dandanes spletno poučevanje in digitalna inovacija ključnega pomena za doseganje izobraževalne odličnosti.

Vaše sodelovanje v tem programu ni le priložnost za osebno rast; gre tudi za pomemben prispevek k napredku kakovosti visokega šolstva po Evropi. Z vpisom boste prevzeli ključno vlogo v fazi pilotnega testiranja programa razvitega v sklopu Erasmus+ projekta D-ChallengHE.

 

Sodelujte v enem ali več od spodaj navedenih spletnih modulov:

 • Mehke in komunikacijske veščine za spletno poučevanje (Soft and Communication Skills For Digital Teaching), pletno izobraževanje pod vodstvom Jagode Đorđević, 7.2.2024 do 6.3.2024

Spletna srečanja v živo ob sredah, in sicer 7.2., 14.2. in 6.3.2024 med 20.00 in 21.30 (preostanek asinhrono samostojno učenje preko spleta)

 

 • Metodologije spletnega poučevanja (Online Teaching Methodologies), spletno izobraževanje pod vodstvom mag. Melite Ulbl, 13.3.2024 do 10.4.2024

Spletna srečanja v živo ob sredah, in sicer 13.3., 27.3. in 10.4.2024 med 2.00 in 21.30 (preostanek asinhrono samostojno učenje preko spleta)

 

 • Uporaba AI v izobraževanju (Use of AI in Education), spletno izobraževanje pod vodstvom dr. Mojce Jarc Simonič, 24.4.2024 do 22.5.2024
  • (POZOR! Sprememba – prvo srečanje v živo bo namesto 17. 4. 2024 potekalo 24. 4. 2024. )

Spletna srečanja v živo ob sredah, in sicer 24.4., 8.5. in 22.5.2024 med 20.00 in 21.30 (preostanek asinhrono samostojno učenje preko spleta)

 

Prednosti programa:


 • celovito razumevanje digitalne transformacije v izobraževanju
 • praktične spretnosti za inovativno spletno poučevanje
 • usmerjeno znanje posamezne tematike modula (AI, mehke veščine, metodologije)
 • priložnosti za mreženje s predavatelji iz vse Slovenije
 • možnosti za potovanje, na zaključno konferenco projekta D-ChallenHE, ki jih financira Erasmus+
 • zagotovljeno brezplačno udeležbo, saj bo usposabljanje izvedeno in financirano v okviru projekta Erasmus+ KA220-HED – Partnerstva sodelovanja v visokem šolstvu – D-ChallengHE: Digitalni izziv v visokem šolstvu (številka projekta: 2022-1-IT02-KA220-HED-000087029).  

Usposabljanje bo priznanje nadgradnje vašega strokovnega znanja, ki ga boste predvidoma (potrjevanje ustreznosti usposabljanja z ministrstvom je v teku) lahko uveljavljali tudi kot točko v imenovanje predavatelja.

*Opomnik: v tem primeru morate opraviti vse 3 module usposabljanja.*

 

Pogoji za sodelovanje:


 • Dobre komunikacijske veščine v angleščini (vsaj na ravni C1).
 • Osnovno znanje računalništva.
 • Biti pripravljeni deliti izkušnje v multidisciplinarnem okolju.
 • Spoštovati urnik programa in izpolnjevati svoje obveznosti:
 1. Sodelovanje na sinhronih spletnih srečanjih pod vodstvom trenerja.
 2. Asinhrono samostojno učenje in izvajanje nalog prek spletnega učnega sistema.
 3. Sodelovanje v razpravah, sinhrono na spletnih srečanjih v živo ter asinhrono preko forumov. 
 4. Dajanje povratnih informacij o izvedbi tečaja, gradivih in razvoju vaših digitalnih kompetenc prek obrazcev za ocenjevanje.

Usposabljanje bo v celoti potekalo preko spleta. Spletna sinhrona srečanja bodo potekala v slovenskem jeziku. Spletni tečaji, ki jih boste opravljali asinhrono pa so pripravljeni v angleškem jeziku. 

 

PRIJAVA NA BREZPLAČNO USPOSABLJANJE DIGITALNEGA POUČEVANJA

Rok za prijavo: 28. januar 2024

*Usposabljanje bo izvedeno in financirano v okviru projekta Erasmus+ KA220-HED – Partnerstva sodelovanja v visokem šolstvu – D-ChallengHE: Digitalni izziv v visokem šolstvu (številka projekta: 2022-1-IT02-KA220-HED-000087029). Spletna stran projekta: https://d-challenghe.unilink.it/*

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X