Gostujoče predavanje: Direktor za storitve jedrnega omrežja, IT infrastrukture in televizije v podjetju A1 Luka Šušteršič

Sistemsko inženirstvo

V okviru predmeta Računalniške komunikacije in omrežja 2 programa Informatika – Sistemsko inženirstvo smo gostili direktorja za storitve jedrnega omrežja, IT infrastrukture in televizije v podjetju A1 g. Luko Šušteršiča.


G. Šušteršič je gostujoče predavanje pričel s kratko uvodno predstavitvijo podjetja A1 Slovenija. Podjetje je že od leta 1999, ko je na trg vstopil kot prvi zasebni mobilni operater v Sloveniji, vodilni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji. Podjetje razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov in je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine A1 Telekom Austria Group; tako je pomemben del vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 24 milijoni uporabnikov v osmih državah.

V nadaljevanju je opisal primero sistemske podpore, ki jo podjetje nudi uporabnikom, predstavil je IP telefonije, fiksnih ter mobilnih omrežij in način varovanja omrežij pred morebitnimi napadi, opisal je povezovanje ISP-jev na osnovi trenutnih dosegljivih omrežjih v primerjavi z omrežji prihodnosti (5G),  na koncu gostujočega predavanja se je dotaknil še nepričakovanih izpadov, preobremenitev, težave oddaljenih baznih postaj in prihajajočo optimizacijo treh instanc jedrnih sistemov.

 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X