Specialistka na področju psihodinamike in vodenja skupin ter poslovna svetovalka pri agenciji EVRA Simona Lobnik Ambrožič

Gradbeništvo

Programsko inženirstvo

Sistemsko inženirstvo

Strojništvo

Varovanje

V okviru predmeta Poslovna komuniciranje in vodenje  je gostujoče predavanje za študente programov Gradbeništvo, Strojništvo, Varovanje ter Programsko in Sistemsko inženirstvo vodila ga. Simona Lobnik Ambrožič, Sistemsko psihodinamično organizacijsko trenerko, specialistko za vodenje skupin in poslovno svetovalko pri agenciji EVRA.


Osrednja tematika gostujočega predavanja je bila “Razvoj in gradnja odnosov znotraj delovnih skupin”. Gostujoče predavanje se je pričelo z avtonomijo posameznika oz. razvijanje posameznika na osnovi katere so nato bili predstavljeni gradniki identitete skušine, na katere so vplivali razvoji posameznikov v njej. Opisani so bili razvojni stadiji v skupinskem procesu na primeru spoznavanja sošolcev na pričetku študijskega leta, kjer so v pogovoru sodelovali tudi študenti gostujočega predavanja z lastnimi izkušnjami.

Sledila je kategorizacija skupin na projekcijsko identifikacijo (skupina identificira vodjo, njegove sposobnosti, postavljeni so poenoteni cilji, pojavi se tudi zavist) ter agresivne objektne odnose (pojav grešnega kozla, nestabilna odvisnost, najšibkejši ter najmočnejši član). Gostujoča predavateljica je predavanje zaključila z “zaključevanjem” skupine, kamor spada dinamika izpopolnjevanja skupine, kjer se skupina ločuje od vodje skupine, člani se med seboj prično družiti vse manj zaradi različnih tempov, psihičnih stisk ali takoj prenehajo s stikom na podlagi konflikta ob koncu druženja.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X