Študentka Inženirka Medijske produkcije leta 2020 je Natalija Zamuda

Medijska produkcija

Priznanje za študenta leta 2020 programa Medijska produkcija je v študijskem letu pridobila Natalija Zamuda, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2018-2020.

Kaj Vam pomeni naziv Študentka Inženirka Medijske produkcije leta 2020?

“Ob klicu sem bila zares presenečena. Sicer sem k vsakemu izpitu pristopila čim prej in poskusila dati vse od sebe. S tem je seveda trpel moj prosti čas, vendar sem si s pridobljenim nazivom dokazala, da se je splačalo. Priznanje mi ogromno pomeni, dobila sem dodatni zagon za naprej.”

Zakaj si izbrala študij na Academii?

“Vedno sem bila tip osebe, ki rada ustvarja in oblikuje. Ukvarjam se namreč tudi s slikarstvom, slikam na platna, rada oblikujem življenjski prostor – na primer stanovanje doma. Brskala sem po spletu in naletela na vašo spletno stran. Čeprav me je bilo na začetku strah ali bom uspešna pri vpisu, sem vesela da sem se za takšen študij odločila.”

Kakšne spremembe opazite pri sebi na kariernem in osebnem področju?

“Oči so se mi zares odprle na večih področjih. Postala sem dosti bolj odprta osebnost, začele so me zanimati stvari, ki jih prej sploh nisem poznala. Pred kratkim sem bila na razgovoru v Avstriji na medijski hiši, sva se pogovarjala o medijih in zares sem videla, kakšno znanje mi ostaja v spominu.”

Kje se vidite po diplomiranju?

“Pri meni je to izziv, ker se vidim na večih področjih, od ustvarjanja do organiziranja. To je po eni strani lahko prednost, saj imam širok izbor del in več možnosti za karierni razvoj.”

Kaj bi svetovali bodočim študentom?

“Opravljajte obveznosti sproti in z zanimanjem. Meni je sicer bilo težko, saj sem redno zaposlena in včasih nekaj noči tudi nisem spala. Ampak vedno sem si rekla, da želim sproti obveznosti opraviti, da imam lahko prosto poletje. Težje je obveznosti opravljati kasneje, saj moraš vsebino ponovno osvežiti.

Mi smo si na primer organizirali študijske skupine za skupno učenje. To je zares super izkušnja, saj prihajamo iz različnih svetov z različnim predznanjem in zanimanjem. Tako pridobiš o snovi tudi razumevanje in prihraniš na času. Tudi v času pandemije koronavirusa smo se dobivali na video klicih.”

Zakaj ste zdi pomembno, da si dober inženir medijske produkcije pridobi formalno izobrazbo?

“Čeprav je danes na spletu dostop vse, spletni viri, tečaji in podobno, je pomembno, da prideš v okolje kot je Academia, da si pridobiš in vidiš predvsem izkušnje. Na spletu je kupica informacij, ki so lahko tudi neresnične in nerealne. Na Academii pa nekdo, ki že ima izkušnje te deli s študenti na konkretnih realnih projektnih in primerih. Tudi znanje, ki ga pridobiš na tak način ostane v dolgoročnejšem spominu.” 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.