Študij na eni izmed najboljših strokovnih šol na svetu

Ekonomist

Inženirske vede

Medijska produkcija

Iz Velike Britanije prejeli srebrno priznanje Strokovna šola leta 2020. 

Britanski Svet za poslovno in tehnološko izobraževanje je prepoznal trud in delo naših zaposlenih, predavateljev in inštruktorjev iz gospodarstva, mentorjev v podjetjih ter zavzetost naših študentov. 

Zasluga za priznanje gre visoki kakovosti izdelkov naših študentov, ki so jih ocenjevali med izdelki 784 šol iz 60-ih držav sveta. Na poti do uspeha jim pomagamo tako, da jim zagotavljamo predavatelje in inštruktorje iz gospodarstva, ki so strokovnjaki na svojih področjih, z 800 urami prakse v podjetjih in s tem, da jih spodbujamo k delu na realnih izdelkih. 

Študenti in diplomanti pa so o svojih izkušnjah s študijem pri nas spregovorili kar sami: 

Natalija Zamuda

Inženirka medijske produkcije

Oči so se mi zares odprle na večih področjih. Postala sem dosti bolj odprta osebnost, začele so me zanimati stvari, ki jih prej sploh nisem poznala. Pred kratkim sem bila na razgovoru v Avstriji na medijski hiši, sva se pogovarjala o medijih in zares sem videla, kakšno znanje mi ostaja v spominu.”

Čeprav je danes na spletu dostop vse, spletni viri, tečaji in podobno, je pomembno, da prideš v okolje kot je Academia, da si pridobiš in vidiš predvsem izkušnje. Na spletu je kupica informacij, ki so lahko tudi neresnične in nerealne. Na Academii pa nekdo, ki že ima izkušnje te deli s študenti na konkretnih realnih projektnih in primerih. Tudi znanje, ki ga pridobiš na tak način ostane v dolgoročnejšem spominu.

Andrej Ferk

Ekonomist – komercialist

K vpisu me je vsekakor spodbudilo dejstvo, da sem lahko zaradi projekta MUNERA3, ki zaposlenim financira študij iz Evropskih kohezijskih sredstev in sredstev Republike Slovenije, študiral brezplačno. Vedno sem namreč finančno gledano dajal prednost drugim stvarem. V startu, na prvem predavanju, je bil kar šok, saj najbolj ne veš kaj pričakovati. Vendar, ko se pričnejo vrstiti še drugi predmeti mi je bilo najbolj všeč povezovanje teorije s prakso. Vsak predmeta in vsaka snov je bila predstavljena na realnih in konkretnih primerih iz prakse. Dodatno je za nas zaposlene prednost, da smo si lahko snov takoj prenesli v naša delovna okolja. Tudi kot ekipa smo se študenti odlično ujeli, tudi izven študija smo se povezali na socialnih omrežjih.

Irena Sket

Ekonomistka – računovodkinja

“Najbolj strah me je bilo predmeta Poslovni tuji jezik – angleški jezik, vendar mi je zaradi načina izvedbe in predavateljice Mirne Tabak bil na koncu najbolj všeč.

Ob študiju na Academii začneš razmišljati o novih stvareh, dobiš širino. Sedaj imam širši spekter znanja, ne samo specifična računovodska znanja, temveč tudi razviješ mehke veščine. V prejšni finančni krizi sem izgubila službo in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem ponovno pridobila stabilno zaposlitev.

Milko Podbojec

Inženir strojništva

Res je super, da so predavatelji, inštruktorji in laboranti Academie iz prakse, ki so večinoma zelo uspešni direktorji ali zares dobri strokovnjaki na svojih področjih. Na drugačen, življenjski, način so nam namreč predstavili snov, ki je običajno zelo suhoparna. Druga super stvar so strokovne ekskurzije pri vsakem predmetu, ki so nam pokazale kako se specifično znanje predmeta uporablja v praksi. V predavalnici na primer spoznavaš neko formulo, na strokovni pa smo spoznali kaj ta formula pomeni v praksi in kaj lahko iz nje narediš.

Veseli me predvsem, da je poudarek tudi na drugih, morda bolj splošnih znanjih, kot je ekonomika podjetja, kjer smo morali izdelati poslovne načrte za konkretne strojniške izzive ter znati ideje prodati.

Peter Golob

Inženir gradbeništva

“Predvsem bi izpostavil organizacijo študija, kolektiv na šoli in odzivnost zaposlenih. Zelo profesionalni ste. To lahko rečem, ker sem v preteklosti že študiral na drugi ustanovi.

V prejšnjem sistemu sem bil razočaran nad šolstvom in sem se ga izogibal, čeprav sem po naravi ambiciozen. Ni mi žal, da sem ta korak naredil sedaj, saj sem sedaj samozavestnejši in bolj zaupam vase. Vesel sem, da sem tudi jaz doživel pozitivno izkušnjo pomena mentorstva predavateljev iz gospodarstva, na katere se lahko kadarkoli obrnem.”

Zdravko Kokot

Inženir varovanja

Všeč mi je organizacija in izvedba študijskega procesa, ki poteka na razumljiv način s predavatelji iz prakse v varovanju. Ob pričetku študija sem se sicer ustrašil predmeta Informatika (op. vključuje napredne informacijske sisteme v varovanju), vendar sem ob tretjem predavanju ta strah izgubil. Strašili so tudi z drugimi predmeti, kot je Upravno pravo, vendar ko vzameš študij resno v roke si tudi pri težjih predmetih uspešen.

Karierno si po diplomiranju želim napredovanja na delovnem mestu, osebnostno pa opažam velik napredek pri sposobnosti komuniciranja ter splošni razširitvi obzorja.

 

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.