Jordanka Lujain Abuzeitoun na Erasmus+ študentski izmenjavi iz Univerze za znanost in tehnologijo JUST

Medijska produkcija

Lujain Abuzeitoun je študentka zadnjega letnika oblikovanja in vizualnih komunikacij na Jordanski Univerzi za znanost in tehnologijo JUST. Trenutno na VSŠ Academia kot študentka na izmenjavi obiskuje predavanja pri predmetu Fotografija in računalniška grafika ter opravlja praktično izobraževanje.


 

Vedno sem si želela obiskati oddaljene države sveta, zato priložnosti sodelovanja v programu Erasmus+ na Višji strokovni šoli Academia v Mariboru nisem izpustila. To je bila izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila in ki je močno vplivala na moje življenje.

 

Pred prihodom v Maribor me je nekoliko skrbelo, kako se bodo stvari odvijale, saj še nikoli nisem obiskala Evrope in nisem vedela, kaj naj pričakujem. Vendar so se vse moje skrbi takoj po prihodu razblinile. Maribor ima očarljivo staro mestno jedro, slikovite ulice in prijazne domačine. Vsi so bili tako prijazni in ustrežljivi, hitro sem se počutila sprejeto.

 

Tudi moja izkušnja z Višjo strokovno šolo Academia je bila resnično bogata. Imela sem možnost obiskovati predmete, ki jih v Jordaniji nikoli ne bi imela priložnosti spremljati, ter spoznati različne učne pristope ter metodologije. Prav tako sem imela možnost navezati stike s študenti iz vse Evrope, kar je bila zame odlična priložnost za spoznavanje različnih kultur in perspektiv.

 

 

Ena izmed nepozabnih izkušenj v sklopu moje Erasmus+ izmenjave je bilo spoznavanje skupin študentov iz različnih držav. Odločili smo se, da bomo skupaj obiskali sosednje države, kar je zame bila odlična priložnost, da raziščem druge države, izkusim njihovo kulturo in spoznam nove ljudi – vsak izmed njih s svojo zgodbo – kar je široko obogatilo moje znanje in razumevanje sveta.

Poleg akademskih in kulturnih izkušenj sem s študenti, ki sem jih spoznala, uživala tudi v številnih družabnih dejavnostih. Maribor je odličen kraj za zabavo študentov, saj se v njem ves čas vrsti število športnih dogodkov ter drugih aktivnosti.

 

Topel in gostoljuben odnos kolektiva Academie je bistveno izboljšal mojo izkušnjo na izmenjavi. Od trenutka prihoda na šolo sem se počutila kot članica skupnosti. Zelo so mi pomagali pri postopku vpisa in se odzvali na vse moje pomisleke, tako da je bila moja izkušnja kot mednarodna študentka udobna in prijetna. Zaradi njihove prijaznosti in pripravljenosti pomagati sem se počutila kot doma in hvaležna sem jim za njihovo pomoč ter pozitiven vpliv na mojo izkušnjo izmenjave.

 

 

Program Erasmus+ v Mariboru  mi je ponudil življenjsko priložnost. Kulturne, družbene in akademske izkušnje, ki sem jih doživela, so me obogatile, zato bi vsakogar, ki ima priložnost sodelovati v programu, spodbudila, naj to stori. To je čudovita priložnost za pridobivanje dragocenega znanja, izkušenj in spominov, ki bodo trajali vse življenje.


V nadaljevanju si lahko ogledate sliko ter posnetek tega čudovitega mesta, ki ju je Lujain ustvarila v znak hvaležnosti celotnega popotovanja in bivanja v Mariboru:

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X