Ashikovi prvi dnevi pripravništva na Nizozemskem

Komercialist

V letu 2019 sem si našel nov izziv. Pripravništvo v tujini, ki mi bo dalo znanje in nove izkušnje, ki sem jih iskal in na srečo, sem to odlično priložnost našel na Nizozemskem.

Utrecht, moja nova destinacija, je čudovito mesto polno koles v vsakem kotičku, kar je nekaj običajnega v tej državi in pravi dokaz, kako so vključeni v trajnost in dostopnost.

Od prvega dne mojega prihoda sem čutil, da mi je ta kraj ukradel srce. Ne samo zaradi kulturne dediščine ali vodnih kanalov, ampak tudi zato, ker lahko povsod v mestu slišiš ljudi, ki govorijo v angleščini in to me je zelo osrečilo. Prav tako bi še dodal, da je vreme precej podobno našemu v Sloveniji, tako da sem se že tudi tega hitro navadil.

Glede nastanitve sem zadovoljen s svojim stanovanjem. Res je, da je precej daleč od mojega delovnega mesta, toda zaradi javnega prevoza lahko pridem do pisarne v manj kot 15 minutah. V prvih dveh dneh sem že raziskal skoraj celo mesto in sedaj že poznam večino njihovih glavnih krajev, kot so trgovine, parki, glavne ulice, linije javnega prevoza itd. V prvem tednu sem šel tudi na urad ESN Utrecht, da sem pridobil ESN kartico, ki mi omogoča veliko različnih popustov v mestu in moram reči, da je bilo osebje tako prijazno, da so mi celo predlagali kje kupiti kolo, nekaj, kar bi moral imeti pravi državljan te države.

Z začetkom tedna, v ponedeljek, sem začel pripravništvo v “OFoundation.nl”. Gospod Massy Wahab, predsednik uprave podjetja, me je pozdravil in me seznanil s preostalim delom ekipe in po kratki predstavitvi smo takoj pričeli z delom. To je nekaj, kar mi je všeč pri njegovem načinu vodenja ekipe, saj resnično verjame, da je čas naše najdragocenejše premoženje in ga moramo uporabljati učinkovito.

To prakso opravljam od ponedeljka do petka (od 9.00 do 17.30) in moram povedati, da je delovno vzdušje resnično odlično, ne samo zato, ker nam vsakodnevno zagotavljajo pijačo in prigrizke v naših skupnih prostorih, ampak tudi zato, ker resnično cenim, koliko so mi pomagali v tem procesu. Vesel sem, da živim to izkušnjo in prepričan sem, da mi bo ta praksa v prihodnosti pomagala postati boljši strokovnjak v moji karieri.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X