7. industrijski forum IRT

»Skupaj smo močnejši, tudi več denarja lahko pridobimo, če sodelujemo,« je med drugim poudaril Ivo Boscarol, direktor podjetjac. Po njegovih besedah se moramo zavedati, da je celotni svetovni trg danes na dosegu leve tipke na miški. Zato bi morali v Evropi razumeti, da so vsi evropski projekti naši skupni projekti, saj danes naša celina v razvoju caplja za preostalim svetom. Da Evropo danes vsi prehitevajo po levi in desni, se strinja Marjan Rožman. Kot pravi, danes nihče ni pripravljen tvegati.

Prvi dan foruma se je končal s podelitvijo priznanja TARAS

Spodbujanju sodelovanja med gospodarstvom in znanstvenoraziskovalnim okoljem je namenjena podelitev priznanja TARAS, ki bo sklenila dogajanje prvega dne foruma.

Za priznanje TARAS so se letos potegovali štirje finalisti. Podjetje Danfoss Trata, d.o.o. in raziskovalna skupina Institut Jožef Stefan, Sistemi in vodenje sta prijavila svoj projekt razvoja družine inteligentnih pogonov ventilov za večje moči. Metal Ravne, d.o.o. in Inštitut za kovinske materiale in tehnologije, Tehnologija kovinskih materialov se za priznanje TARAS potegujete z vrhunskim jeklom za delom v vročem RAVNEX_HD. Tretja finalista sta Acroni, d.o.o. in Razvojni center Jesenice – RCJ s svojim projektom razvoja prototipne naprave in procesa plazemske obdelave nerjavnih plošč, četrta pa Quguard podjetje za razvoj inteligentnih sistemov d.o.o. in Razvojno raziskovalna skupina INTECH-LES s QUGUARD E-vratar kot mehatronski pod-sistem pametne hiše.

Študentom Academie omogočena brezplačna udeležba in prevoz

Organizatorji so v sodelovanju z Višjo strokovno šolo Academia omogočili brezplačno udeležbo študentom strojništva z organiziranim prevozom in pogostitvijo iz Maribora.

Vida Petrovčič, Ivo Boscarol in dr. Mitjan Kalin (od leve)

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X