Čudovita izkušnja Erasmus študenta iz Azerbajdžana

V teh nekaj mesecih sem se precej naučil. Hvaležen sem za to izkušnjo, ker sem pridobil mnogo novega znanja, spoznal zanimive ljudi in videl veliko novih mest.

Osebje akademije mi je že na začetku pripravilo nekaj zanimivih nalog. Začel sem s primerjavo ekonomskega statusa in izobraževanja na univerzah v Azerbajdžanu, Turčiji in Sloveniji. To mi je vzelo veliko časa, vendar sem užival v analizi in preverjanju podatkov, da dobim prave rezultate.

Uspelo mi je vzpostaviti odnose s številnimi turškimi univerzami za bodoče študente programa Erasmus iz Slovenije in Turčije. Kasneje sem izvedel tudi tržno študijo o univerzah v Združenih državah in zaključil poročilo o preiskavi skupaj z Oddelkom za mednarodne odnose.

Če povzamem, sem imel veliko dela in prijazno osebje Academie mi je vedno pomagalo pri vsem, kar sem potreboval. Tudi z organizacijo mojih številnih potovanj ob vikendih.

V aprilu sem s skupino Erasmus študentov raziskoval Slovenijo. Obiskali smo Bled, Bohinjska jezera in Triglavski narodni park. Na poti v Maribor smo se ustavili tudi v tretjem največjem mestu v Sloveniji, Celje. V Mariboru smo se odpravili na pohod na Pohorje in se večkrat sprehodili do Mariborskega otoka. Konec aprila smo obiskali tudi drugo največje mesto v Avstriji, mesto Gradec.

V maju sem s turškimi prijatelji potoval v Pariz. Glavno mesto Francije nas je sprejelo s čudovitimi zgodovinskimi stavbami, številnimi muzeji in veliko kulturno raznolikostjo. Tam smo ostali 2 dni, vendar smo kljub temu videli veliko zgodovinskih znamenitosti, si ogledali Eifflov stolp in čakali v dolgi vrsti, da bi prišli v muzej Louvre.

Eno izmed slovenskih mest, ki me je presenetilo, je bilo Ptuj. Grad, ki leži nad mestom nudi čudovit razgled na osrednji trg in reko Dravo.

Naslednji teden smo šli na izlet v Rim. Videli smo Collesium, Fontano, Pantheon in še več. To mesto mi je bilo zelo všeč, vendar je precej zasedeno in polno s turisti.

Končno sem obiskal tudi Hrvaško in Srbijo. To potovanje mi je bilo všeč, ker sem spoznal toliko prijaznih ljudi, videl zgradbe, uničene iz vojn in se kopal v čudovitem Jadranskem morju ob Hrvaški obali.

V prostem času sem se udeležil številnih spletnih tečajev, kot so Google Digital Marketing, International Trade, Leadership, Social Media in še več. Za vsak tečaj sem dobil tudi certifikat.

Sodeloval sem v programu Erasmus in pridobil veliko izkušenj. Spoznal sem najbolj dragocene prijatelje, bil v mnogih državah, kjer sem odkrival zgodovinske kraje, se medtem veliko naučil in si povečal svoje delovne izkušnje. Nikoli ne bom pozabil Academie, njenega osebja in Maribora.

Academia in Maribor, hvala za vse!

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X